Ειδήσεις

Κ. Μήτσης: Η σχέση ζωής με την Κρήτη

Ο χαμός του Κ.Μήτση σκόρπισε θλίψη και στην Κρήτη καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν εργαστεί στα ξενοδοχεία του, ενώ είχε στενούς δεσμούς με το νησί.

Δυναμική προσωπικότητα, αυτοδημιούργητος και δαιμόνιος επιχειρηματίας που κατάφερε από χαμηλά να φτάσει ψηλά και να διαμορφώσει μια αυτοκρατορία ξενοδοχείων στην Κρήτη ήταν ο Κώστας Μήτσης που έφυγε την Κυριακή από τη ζωή.

Η είδηση του χαμού του σκόρπισε θλίψη και στην Κρήτη καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν εργαστεί στα ξενοδοχεία του εκλιπόντος ενώ είχε στενούς δεσμούς με το νησί.

Η αγάπη για το νησί

Συγκεκριμένα πολλοί γνώριζαν την κόρη του Χριστίνα Μήτση η οποία έχει παντρευτεί τον Ηρακλειώτη Ανδροκλή Τερζάκη (στη φωτογραφία εκλιπών Κώστας Μήτσης και η κόρη του), αγάπησε το νησί και συνέδεσε τη ζωή της με την Κρήτη . Εκτός από την έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα, αναπτύχθηκε μια σχέση ζωής όχι μόνο του Κώστα Μήτση, αλλά και των παιδιών του με το νησί.

Θλίψη στη ΝΔ

Θλίψη και για τα στελέχη της ΝΔ. Όπως δήλωσε Ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης«ο Κώστας Μήτσης ήταν μία προσωπικότητα που σημάδεψε την επιχειρηματική, εκδοτική και πολιτική ζωή του τόπου μας.Άνθρωπος αυτοδημιούργητος διέπρεψε τόσο στον τουριστικό κλάδο, με την ίδρυση και λειτουργία υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακών υποδομών σε αρκετές περιοχές της χώρας μας και στην Κρήτη, όσο και στον τομέα των εκδόσεων μέσω των εφημερίδων "Αδέσμευτος Τύπος" και "Βραδυνή"Η απώλεια του προκαλεί θλίψη στην παράταξη μας καθώς ο Κώστας Μήτσης αποτέλεσε συνεπής φίλος και υποστηρικτής της. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια». 

Ο εκδότης και ιδρυτής της ξενοδοχειακής αλυσίδας Mitsis Hotels, γεννήθηκε στο χωριό Κρυονέρι Πωγωνίου στα Ιωάννινα, από όπου έφυγε σε νεαρή ηλικία για την Αθήνα.  Η πρώτη του επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν μια κάθετη βιομηχανία, πλεκτήριο και βαφείο, μια μεγάλη καινοτομία στον χώρο της κλωστοϋφαντουργίας της εποχής, όπου και διέπρεψε. Αμέσως μετά άρχισε την παράλληλη ενασχόλησή του στον τομέα των ξενοδοχείων τα οποία ξεπέρασαν τελικά τα 20.

Την Τρίτη τελευταίο αντίο


Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες αποχαιρετούν συντετριμμένοι τον επιχειρηματία. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 15.00, στη Μητρόπολη Αθηνών ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κρυονέρι Ιωαννίνων, την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Σχόλια