default-image

Έγινε το θαύμα μέσω του neakriti.gr για το αγόρι που θέλει ακούσει

Κρήτη
Έγινε το θαύμα μέσω του neakriti.gr για το αγόρι που θέλει ακούσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα πολύτιμο δώρο για το κωφό αγόρι που συγκίνησε την Κρήτη - καθώς θέλει να ακούσει ήχους και χρειάζεται επειγόντως κοχλιακό εμφύτευμα - ήρθε λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το neakriti.gr. To μουσικό σχήμα «Κρήτες» επικοινώνησε μαζί μας και προσφέρθηκε να πραγματοποιήσει συναυλία για τον ιερό σκοπό και να χαρίσει στον πιτσιρικά και πάλι την ελπίδα.

Η ιστορία του μικρού αγοριού προκάλεσε άμεσα ένα απίστευτο κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς . Ο Αντώνης Καράτζης μέλος του σχήματος «Κρήτες» διαβάζοντας για τον 5χρονο δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ και έτσι άμεσα το μουσικό σχήμα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για βοήθεια με τον τρόπο που γνωρίζει καλύτερο απ'όλους: τη μουσική . Όπως σχολίασε συγκινημένος ο κ.Καράτζης "υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό.Ευχόμαστε καλή επιτυχία και η σκέψη μας είναι πάντα στο μικρό αγόρι".

Μια συναυλία με ιερό σκοπό

Όπως τόνισε η γραμματέας  του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Λιάνα Μαυρομάτη «επικοινώνησε μέσω του neakriti.gr μαζί μας ο κ.Καράτζης που ανήκει στο μουσικό συγκρότημα «Κρήτες» και μας εκδήλωσε το ενδιαφέρον να πραγματοποιηθεί συναυλία , τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην αγορά του κοχλιακού εμφυτεύματος για το 5χρονο αγόρι. Σαν δράση βρίσκεται στην τελική της ευθεία η διοργάνωση της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  16 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο στις 21.30 το βράδυ. Θα συμμετέχουν κι άλλα σχήματα , όλοι εθελοντικά με την αλληλέγγυα προσφορά που τους διακρίνει με μοναδικό σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου, την ολοκλήρωσης της δράσης του και την πραγματοποίηση της επέμβασης στο αγόρι» .

5.000 ευρώ τους  χωρίζουν από το όνειρο

Η είδηση σκόρπισε χαρά και προκάλεσε συγκίνηση αφού όλοι αγωνιούν να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό. Υπενθυμίζεται ότι ήδη συγκεντρώθηκαν περίπου 15.000 ευρώ για το κοχλιακό εμφύτευμα που αποτελεί μια ηλεκτρονική συσκευή, η οποία επιτρέπει σε όσους έχουν υποστεί απώλεια ακοής να ακούσουν και πάλι , ενώ έχει εντοπιστεί ο χειρουργός που θα κάνει την επέμβαση εθελοντικά και έχουν προσφερθεί οι λογοθεραπευτές να δουλέψουν επίσης εθελοντικά με το αγόρι.  Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης -όπου παρακολουθείται ιατρικά ο 5χρονος από την πρώτη στιγμή- ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια συγκέντρωσης των 20.000 ευρώ. Με την πραγματοποίηση της συναυλίας , η οικογένεια του παιδιού έρχεται πιο κοντά στο όνειρο.  

Συγκίνηση για τον 5χρονο

Η ανταπόκριση του κόσμου συνεχίζει σύμφωνα με την κα Μαυρομάτη να είναι συγκινητική αφού ακόμη κι από το εξωτερικό υπήρξε ανταπόκριση. Όπως σημειώνει «τα τηλέφωνα συνεχίζονται , το ενδιαφέρον εξακολουθεί να υπάρχει , και ευελπιστούμε ότι η συναυλία θα έχει επιτυχία. Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει για να ενισχύσει το κοινωνικό ιατρείο, συγκεκριμένα το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης- κοινωνικό ιατρείο - φαρμακείο και φυσικά να βοηθήσουμε το αγόρι».

Ο πανέξυπνος πιτσιρικάς μπορεί και πάλι να ονειρεύεται ένα διαφορετικό μέλλον. Ένα μέλλον όχι βυθισμένο στον κόσμο της σιωπής, αλλά με έστω και λίγους ήχους που θα τον βοηθήσουν να ανοίξει ένα «παράθυρο» στον κόσμο. Όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα μόνο με τη βοήθεια των Κρητικών που έχουν αποδείξει την ευαισθησία τους…

Για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει:

Υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα μπλοκάκια με κουπόνια (2 ευρώ ανά κουπόνι). Επιπλέον, οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να καταθέσει ακόμα κι ένα μικρό ποσό στο λογαριασμό του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, με την ένδειξη «κοχλιακό εμφύτευμα».ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: DE 1121862-5 IBAN GR81 0870 0970 0000 0001 1218 625

Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης: 2813.008.525 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00-12:00) και στο e-mail: [email protected]

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News