Ειδήσεις

Συλλυπητήρια και αγανάκτηση για τη Δήμητρα Σκουρογιαννάκη

Τα βαθιά συλλυπητήρια του στους οικείους της Δήμητρας Σκουρογιάννη, αλλά και την αγανάκτηση του για το ένα ακόμα θύμα εργατικού ατυχήματος στο νομό μας εκφράζει με επιστολή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Τα βαθιά συλλυπητήρια του στους οικείους της Δήμητρας Σκουρογιαννάκη, αλλά και την αγανάκτηση του για το ένα ακόμα θύμα εργατικού ατυχήματος στο νομό μας εκφράζει με επιστολή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση του ΕΚΗ:

Η Δήμητρα εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου, αποτελούσε δείγμα επαγγελματικής ευσυνειδησίας αλλά και οικογενειάρχη.

Το ΕΚΗ καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους του εργατικού ατυχήματος και παράλληλα να παρθούν όλα αυτά τα μέτρα έτσι ώστε να μην επαναληφτούν παρόμοια περιστατικά.

Ήδη από τις 28.07.06 με επιστολή του το ΕΚΗ προς την Δημοτική Αρχή, έχει επισημάνει, σε συνεργασία με το Οικείο Σωματείο και την Επιθεώρηση εργασίας, τις τραγικές ελλείψεις Υγιεινής και Ασφάλειας στο χώρο της καθαριότητας του Δ.Η. και με την οποία ζητάει νέα συνάντηση με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο με σκοπό την επίλυσή τους.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι λόγο της οικονομικής ύφεσης έχουμε περιορισμό του κατασκευαστικού τομέα, τα εργατικά ατυχήματα έχουν αυξηθεί λόγω της ασυδοσίας κάποιον εργοδοτών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών, δεν τηρούν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.

Καλούμε για άλλη μία φορά την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και την επανασύσταση του ελεγκτικού μηχανισμού του ΙΚΑ (ΕΥΠΕΑ).

Σχόλια