Ειδήσεις

Κρητικός σμιλεύει μορφές Αγίων πάνω σε πέτρα (video)

Ο Γ.Αυγουστάκης εντυπωσίασε μέσα από την τέχνη της χάραξης Αγίων πάνω σε πέτρα τους Ηρακλειώτες, κατά την διάρκεια έκθεσης στην πύλη του Αγ. Γεωργίου.

Ένας διαφορετικός καλλιτέχνης εντυπωσίασε μέσα από την τέχνη της χάραξης και σμίλευσης της εικόνας πάνω σε πέτρα τους Ηρακλειώτες κατά την διάρκεια έκθεσης που πραγματοποίησε στην πύλη του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο του Ηρακλείου.

Χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια εργαλεία από απλά υλικά ο Γιάννης Αυγουστάκης δίνει μορφές Αγίων αποτυπώνοντας τα συναισθήματά του στην τελική μορφή του κάθε έργου, έργα τα οποία αποτελούν μία μορφή έκφρασης και ένας τρόπος να διοχετεύει την βαθιά πίστη του.

Δείτε το βίντεο

Aνάρπαστες οι δημιουργίες

Τα ξεχωριστά έργα του Γιάννη Αυγουστάκη έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον γνωστών Αγιογράφων και καλλιτεχνών χαρακτικής και σμίλευσης διεθνούς εμβέλειας και αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις τελευταίες δημιουργίες του έχουν γίνει ανάρπαστες.

Άγιοι χαραγμένοι πάνω σε πέτρα

Οι μορφές Αγίων χαραγμένες πάνω σε πέτρα δημιουργούν την αίσθηση της γαλήνης και της ηρεμίας. Τα μοναδικά αυτά έργα αγιογραφίας θα φιλοξενούνται στον εξής στο εργαστήρι του ξεχωριστού αυτού δημιουργού στο Αστρίτσι.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στην έκθεση γλυπτικής και χαρακτικής αγιογραφίας του καλλιτέχνη που πραγματοποιήθηκε στη πύλη του Αγίου Γεωργίου. Ηρακλειώτες κάθε ηλικίας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις μορφές των Αγίων.

Ρεπορτάζ: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Σχόλια