Ειδήσεις

Σε απόγνωση οι αγρότες, μαραζώνει η ύπαιθρος

Εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους αισθάνονται οι αγρότες του Ρεθύμνου

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες αφού βλέπουν την ύπαιθρο καθημερινά να μαραζώνει από το φόβο και την ανασφάλεια. Οι περιπολίες των ειδικών φρουρών καταργήθηκαν, ενώ οι νέες κινητές μονάδες αστυνόμευσης δεν επαρκούν για να καλύψουν το κενό.

Την ίδια ώρα όσοι ακόμα εργάζονται σε αγροτικά επαγγέλματα θα δουν τη φορολόγηση να χτυπά "κόκκινο", ενώ οι συνταξιούχοι αγρότες θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε σύνταξη ή επιδότηση, μειώνοντας δραματικά τα εισοδήματά τους.

Εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους αισθάνονται οι αγρότες του Ρεθύμνου, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Κατσανέβας, με την ανασφάλειά τους να κορυφώνεται όταν βρίσκονται στις εκτάσεις τους για εργασία, αφού οι περιπολίες των ειδικών φρουρών αποτελούν πια παρελθόν και οι περιπολίες των νεοσυσταθέντων κινητών μονάδων αστυνόμευσης, δεν επαρκούν παρά για την καταγραφή γεγονότων και τη διεκπεραίωση γραφειοκρατικών εργασιών.

Πόσο μάλλον όταν ανά περιπολία επισκέπτονται μια φορά τη βδομάδα 20 με 30 χωριά. Το άγχος και η αγωνία των εργαζομένων της υπαίθρου επιτείνεται και από τα περιστατικά ανομίας σε ό,τι αφορά την οπλοκατοχή, αφού τις τελευταίες μέρες στο Ρέθυμνο έχουν γίνει καθημερινότητα και τα περιστατικά πυροβολισμών.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται και η αύξηση της φορολόγησης από 13% σε 22% από το πρώτο ευρώ, σε περισσότερους από 350.000 φορολογούμενους με εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες, φέρνοντας τον κλάδο σε απόγνωση και οικονομική ασφυξία.

Χαριστική βολή θα δεχθούν όμως και οι συνταξιούχοι από αγροτικές ενασχολήσεις, αφού θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στις πενιχρές συντάξεις τους ή τις επιδοτήσεις τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα δουν τη σύνταξη να συρρικνώνεται κατά 60%!

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια