default-image

Νεκρός ο "εγκέφαλος" των επιθέσεων της Ντάκα

Κόσμος
Νεκρός ο "εγκέφαλος" των επιθέσεων της Ντάκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιδρομή σε κρυσφήγετο εξτρεμιστών σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα Ντάκα πραγματοποίησαν οι Αρχές του Μπαγκλαντές.

Η αστυνομία του Μπανγκλαντές ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε κατά τη διάρκεια επιχείρησης κοντά στην Ντάκα τρεις τζιχαντιστές, ανάμεσά τους ο ισλαμιστής που θεωρείται ο εγκέφαλος της επίθεσης σε καφέ της πρωτεύουσας την 1η Ιουλίου στην οποία 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ τους 18 ξένοι.

Ανταλλαγές πυρών σημειώνονταν επί μια ώρα μεταξύ των αστυνομικών και των τζιχαντιστών. Οι εξτρεμιστές είχαν ταμπουρωθεί σε μια κρυψώνα στο Ναραγιανγκάν, μια περιοχή 25 χλμ. νοτίως της Ντάκα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας, τον Σανουάρ Χοσάιν.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο Ταμίμ Τσουντχούρι, ο οποίος έχει διπλή υπηκοότητα, καναδική και μπανγκλαντεσιανή, και αναζητείτο μετά την επίθεση στη Ντάκα.

«Ο Ταμίμ Τσουντχούρι είναι νεκρός. Είναι ο εγκέφαλος της επίθεσης στη (συνοικία) Γκουλσάν και ο αρχηγός της JMB» (της οργάνωσης Τζαμαγετούλ Μουτζαχιντίν Μπανγκλαντές), πρόσθεσε ο αξιωματικός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News