Ειδήσεις

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Απαντά η Greenpeace στις καταγγελίες για απάτες στην Κρήτη

Αρκετές είναι οι καταγγελίες τις τελευταίες ώρες από πολίτες στο Ηράκλειο και ειδικά στην περιοχή της Θερίσου, πως τους προσεγγίζουν άτομα από την GreenPeace ζητώντας τους χρήματα.

Αρκετές είναι οι καταγγελίες τις τελευταίες ώρες από πολίτες στο Ηράκλειο και ειδικά στην περιοχή της Θερίσου, πως τους προσεγγίζουν άτομα από την GreenPeace ζητώντας τους χρήματα.

Είναι άραγε αλήθεια ή πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση απάτης; Το neakriti.gr, προχώρησε σε έρευνα για τα συγκεκριμένα περιστατικά μετά και τις αλλεπάλληλες περιπτώσεις τηλεφωνικής εξαπάτησης σε όλη την Κρήτη.

Άνθρωποι με τα διακριτικά της γνωστής ακτιβιστικής οργάνωσης με παρακλάδια σε όλο τον κόσμο, έχοντας μάλιστα μαζί τους και αρκετά έγγραφα φαίνεται πως πλησιάζουν πολίτες για να τους ζητήσουν οικονομική βοήθεια για το έργο της πράσινης δράσης.

Μάλιστα αναφέρουν ότι ο καθένας μπορεί να βοηθήσει όσο και όπως θέλει. Αναφέρουν δε και αυτό είναι που προκαλεί εντύπωση από τους Ηρακλειώτες που το έζησαν, ότι κάποιος επιθυμεί να συνδράμει θα πρέπει να δώσει τον αριθμό του λογαριασμού του και η μεταφορά των χρημάτων θα γίνει από τους ίδιους. Κάτι βέβαια που παραξενεύει πολύ κόσμο και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καλέσει την Αστυνομία, για να προχωρήσει σε ταυτοποίηση στοιχείων.

Η απάντηση της GreenPeace

Το neakriti.gr, επικοινώνησε με ανθρώπους από τα κεντρικά της GreenPeace στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να γίνει γνωστό αν όντως υπάρχει σε εξέλιξη κάποια καμπάνια και αν τα συγκεκριμένα άτομα αποτελούν όντως εκπρόσωποι τους.

Η επίσημη απάντηση εκ μέρους της οργάνωσης, είναι ότι όντως αυτό το διάστημα άνθρωποί της βρίσκονται στο Ηράκλειο κάνοντας προσπάθεια για την οικονομική ενίσχυση του έργου της.

«Φέρουν τα διακριτικά της GreenPeace, έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που το αποδεικνύουν και δρουν για χάρη μας. Κάποιοι σίγουρα μπορεί να παραξενευτούν αλλά δεν πρόκειται για απάτη. Έχουμε δύσκολο έργο σε όλο τον κόσμο και βασιζόμαστε σε αυτούς που θέλουν να μας βοηθήσουν», ανέφερε το στέλεχος.

Απαντώντας στον τρόπο της συνδιαλλαγής και το πως μπορεί κάποιος να βοηθήσει δίνοντας τον λογαριασμό του, είπε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι πως μπορεί να προβληματίσει τον κόσμο που ζητάμε τον λογαριασμό του αλλά ναι είναι μια τακτική που ακολουθούμε για διάφορους λόγους. Ο καθένας μπορεί να συνδράμει ακόμα και με 5 ευρώ. Αυτομάτως υπογράφει την αίτηση με τα στοιχεία του, παίρνει το αντίγραφο και μετά αναλαμβάνουμε να κάνουμε την μεταφορά χρημάτων που έχει αιτηθεί. Βέβαια επειδή κάποιος μπορεί να το μετανιώσει, διατηρούμε την αίτηση «παγωμένη» για λίγες ημέρες, μήπως αλλάξει γνώμη. Αν κάποιος τελικά δεν θέλει, ακυρώνουμε τα πάντα και η αίτησή του δεν έχει πλέον ισχύ», κατέληξε.

Η αλήθεια είναι πως μετά τα πρόσφατα περιστατικά με τις τηλεφωνικές απάτες που ανέδειξε το neakriti.gr, οι πολίτες είναι αρκετά επιφυλακτικοί ως προς κάποιον που τους πλησιάζει και ζητάει το λογαριασμό τους.

Πάντως, διευκρινίστηκε πλήρως πως είναι μια πανελλαδική προσπάθεια από την GreenPeace και ζητούν έστω και σε καμπάνιες στο δρόμο, την βοήθεια των πολιτών που αγαπούν και σέβονται το περιβάλλον να συμμετέχουν με το υστέρημά τους στη δράση της οργάνωσης.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια