default-image

Έρχονται στην Κρήτη για να παντρευτούν δεκάδες ζευγάρια

Κρήτη
Έρχονται στην Κρήτη για να παντρευτούν δεκάδες ζευγάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση που έμελλε να γίνει χρυσή ελήφθη το 2007, όπως εξηγεί η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνου, τότε αποφασίστηκε να τελούνται γάμοι εκτός δημαρχείου.

Έκτοτε έχουν γίνει χιλιάδες γάμοι τουριστών σε πολλά σημεία του Δήμου Ρεθύμνου, καθιερώνοντάς το ως τον πρώτο γαμήλιο προορισμό της Κρήτης και δεύτερο πανελλαδικά. Είτε στη θάλασσα, είτε σε μνημεία και χωριά με ανατολή ή δύση ηλίου, οι στιγμές είναι ειδυλλιακές και τρυφερές σε πολιτικούς και θρησκευτικούς γάμους, ακόμη και στην ανανέωση όρκων που είναι τόσο σημαντική στο εξωτερικό.

Τα σπα των ξενοδοχείων επάξια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, φροντίζοντας τη χαλάρωση και τη φρεσκάδα όλων λίγο πριν το μεγάλο γεγονός, εξάλλου περί γάμου πρόκειται και τα έξοδα δεν υπολογίζονται μπροστά στα κάλλη και τη χαρά των ημερών, ενώ ένα πλέγμα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και με την υποστήριξη αυτών των γάμων έχουν ανθίσει τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο, όπως χρυσοχοεία, καταστήματα ρούχων, ανθοπωλεία, σαλόνια αισθητικής, εταιρείες κέτερινγκ και βέβαια τα ξενοδοχεία, οι βίλες και οι επαύλεις που φιλοξενούν τα ζευγάρια με φίλους και συγγενείς, αναφέρει ο Πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνου, Στράτος Μπερέτης.

Οι Σκανδιναβικές χώρες αποτελούν την κορωνίδα του γαμήλιου τουρισμού στο Ρέθυμνο και ακολουθούν η Γερμανία, η Γαλλία και η Ρωσία με στοίχημα να αποτελεί η αχανής κινεζική αγορά, καθώς όπως εξηγεί ο Στράτος Μπερέτης, στην Κίνα ο θεσμός του γάμου είναι σημαντικός και αποτελεί ένδειξη κοινωνικού πρεστίζ η τέλεσή του στην Ελλάδα που τόσο θαυμάζουν και αγαπούν.

100 ευρώ στοιχίζει ένας πολιτικός γάμος στο δημαρχείο Ρεθύμνου και φτάνει έως και τα 300 ευρώ αν τελεστεί σε εξωτερικό χώρο και Σαββατοκύριακο. Τα χρήματα αυτά αφορούν σε λειτουργικά έξοδα του δήμου, όμως με τους εκατοντάδες επισκέπτες που συρρέουν για να παντρευτούν στο Ρέθυμνο, τα ποσά που συγκεντρώνονται καλύπτουν πια τις αντιμισθίες του δημάρχου και των αντιδημάρχων!  

Η ηθική όμως ικανοποίηση είναι τεράστια, τονίζει η Πέπη Μπιρλιράκη,  για όσους λιθαράκι - λιθαράκι έστησαν αυτό το είδος τουρισμού και βλέπουν μέρα με τη μέρα και σεζόν με τη σεζόν να γιγαντώνεται και να καταξιώνεται στις ταξιδιωτικές συνειδήσεις το Ρέθυμνο και μάλιστα στην πιο σημαντική μέρα της ζωής των ανθρώπων που επιλέγουν να έρθουν στην Κρήτη για να ξεκινήσουν την πρώτη μέρα του υπολοίπου της ζωής τους.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News