Ειδήσεις

Τα όνειρα για νέα ζωή σταμάτησαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Δύο περιπτώσεις συνολικά δέκα ατόμων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προσπάθησαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα από το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" διαθέτοντας πλαστά έγγραφα, διεκπεραίωσε η Αστυνομία.

Συνελήφθησαν, χθες στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου συνολικά οχτώ αλλοδαποί και συγκεκριμένα δύο υπήκοοι Αφγανιστάν (53χρονος και 54χρονη), τρεις υπήκοοι Ιράκ (29χρονος, 33χρονος και 36χρονη), δύο υπήκοοι Ισραήλ (23χρονος και 22χρονος) και 27χρονος υπήκοος Συρίας, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, οι συλληφθέντες επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και συγκεκριμένα, ο 53χρονος με την 54χρονη Αρχών Νορβηγίας,  ο  29χρονος Αρχών Φιλανδίας, ο 33χρονος και η 36χρονη οι οποίοι συνόδευαν τα δύο ανήλικα τέκνα τους Αρχών Ρουμανίας, ο 23χρονος με τον 22χρονο Αρχών Ισραήλ και ο 27χρονος Αρχών Ιταλίας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τη Γερμανία. Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Προσπάθησε να την... φυγαδεύσει με το παιδί της

Συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου χθες ένας 48χρονος άνδρας υπήκοος Πακιστάν και μια 33χρονη γυναίκα υπήκοος Αφγανιστάν, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, σε μη νόμιμη αλλοδαπή και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο ανακαλύφθηκε ότι ο 48χρονος προσήλθε στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου,  συνοδεύοντας την 33χρονη με το ανήλικο τέκνο της, τους οποίους παρουσίασε ως την οικογένεια του και για τους οποίους υπέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ρουμανίας και για τον ίδιο Αρχών Πακιστάν, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδο τους από την χώρα, προκειμένου να αναχωρήσουν από κοινού με προορισμό το Ανόβερο Γερμανίας.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια