default-image

Τελικά τι σκουπίδια μάζεψαν έξω από το ΠαΓΝΗ; (photos)

Κρήτη
Τελικά τι σκουπίδια μάζεψαν έξω από το ΠαΓΝΗ; (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μείζον θέμα έχουν εξελιχθεί τα σκουπίδια στο περίβολο του ΠαΓΝΗ, που αναδείχθηκε αποκλειστικά από το neakriti.gr, πριν από λίγες ημέρες.

Μετά τις περιπτώσεις κλοπών βενζίνης και της καταστροφής των οχημάτων, τώρα και τα σκουπίδια «χτυπούν» το μεγάλο νοσοκομείο της Κρήτης με τους ιθύνοντες να παίζουν «τένις» ευθυνών χωρίς ωστόσο να υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη.

Την Παρασκευή μάλιστα, υπήρξε και επίσημη αντίδραση εκ μέρους του Δήμου και του αντιδημάρχου κ. Μαμουλάκη. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίστηκε από τις εμπλεκόμενες πλευρές πως η καθαριότητα του συγκεκριμένου χώρου αφορά την Περιφέρεια Κρήτης και επ' ουδενί το Δήμο ή την Διοίκηση του νοσοκομείου. Παρόλα αυτά όμως και οι δύο τελευταίοι -όπως αναφέρουν οι ίδιοι- έχουν κάνει κινήσεις για την καθαριότητα.

Από τη μία ο Δήμος που είχε στείλει προ καιρού κάποιους υπαλλήλους να βοηθήσουν και μέχρι εκεί, από την άλλη η Διοίκηση αλλά και ο σύλλογος εργαζομένων που τα «ρίχνουν» στην υποστελέχωση παρά την θέλησή τους για να λάβουν δράση, την ώρα που από την αρμόδια Περιφέρεια δεν υπάρχει επίσημη θέση και τελικά το πρόβλημα διαιωνίζεται με τα σκουπίδια να παραμένουν.

Ο κ. Χάρης Μαμουλάκης, απέστειλε λοιπόν την Παρασκευή την επίσημη απάντησή του για το θέμα, γράφοντας τα εξής:

Σχετικά με την καθαριότητα στον χώρο του ΠαΓΝΗ και παρά το γεγονός ότι ο καθαρισμός του εξωτερικού χώρου του νοσοκομείου ΔΕΝ ανήκει στην αρμοδιότητα της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου μας, έχουμε στείλει από το πρωί δυο οδοκαθαριστές, για να πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό.

Θα θέλαμε όμως να ζητήσουμε και την συνδρομή των επισκεπτών του νοσοκομείου, οι οποίοι με μια πιο υπεύθυνη συμπεριφορά, θα βοηθούσαν στο να μην δημιουργηθούν ανάλογες εικόνες στο μέλλον.

Τελικά τι μάζεψαν;

Παρόλο που ο Δήμος δεν έχει την αρμοδιότητα όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος, για ακόμη μια φορά στάλθηκε προσωπικό για να βγάλει από τη δύσκολη θέση όλες τις πλευρές.

Το neakriti.gr, βρέθηκε την ίδια ημέρα αργά το βράδυ της Παρασκευής στο σημείο για να διαπιστώσει αν τελικά έτσι έγιναν όπως περιγράφονται τα πράγματα.

Υπήρξε τελικά καθαρισμός στον περίβολο ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου που εξυπηρετεί εκατοντάδες κόσμου καθημερινά; Τουλάχιστον υπήρξε μια αρχή, μια κίνηση καλής θέλησης.

Τα συμπεράσματα δικά σας, με τις εικόνες για ακόμη μια φορά να αποτελούν… αδιάψευστο μάρτυρα.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News