Ειδήσεις

Η σοπράνο που ζει στην Ελβετία και λατρεύει την Κρήτη

Το όνειρό της είναι να προσθέσει στο ρεπερτόριό της και ελληνικά τραγούδια και να δώσει συναυλία με φόντο τα μνημεία του Ρεθύμνου!

Τη λένε Αμάντα, είναι μέτσο σοπράνο, ζει στην Ελβετία, όμως ένα κάλεσμα για μια μικρή συμμετοχή σε συναυλία στην Κρήτη πριν 5 χρόνια, στάθηκε αφορμή να ερωτευθεί το νησί μας. Το όνειρό της είναι να προσθέσει στο ρεπερτόριό της και ελληνικά τραγούδια και να δώσει συναυλία με φόντο τα μνημεία του Ρεθύμνου!Από μικρή τραγουδούσε παραδοσιακά τραγούδια της Ελβετίας, όμως στα 13 της σε ωδείο στη Ζυρίχη ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το κλασικό τραγούδι. Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά, είναι ξακουστή Mezzo Soprano με συναυλίες ανά την υφήλιο και δισκογραφικές εργασίες.

Η Amanda Manda Seiler, έτυχε να βρεθεί στην Κρήτη χάρη σε ένα φίλο της. Ελληνοϊταλοελβετό για μια μικρή φιλική συμμετοχή σε συναυλία και έκτοτε έρχεται 2 φορές τον χρόνο στην Κρήτη και πλέον έχει ως όνειρο και στόχο να αποδώσει ελληνικά τραγούδια σε όμορφα μνημεία του Ρεθύμνου.

Όλος ο κόσμος είναι ίσως ένα ουράνιο τόξο, αναφέρει και κάθε χώρα έχει ένα κομματάκι από κάθε χρώμα, αυτό πρέπει να αποκρυσταλλώσει κάποιος στη φωνή του. Η Amanda Manda Seiler, ζει σε ένα χωριό λίγο έξω από τη Ζυρίχη και παραδίδει μαθήματα, σεμινάρια και εργαστήρια σε αυτό που τόσο αγαπά και ξέρει καλά να κάνει.

Στην Ελβετία σε αντίθεση με την Ελλάδα δεν υπάρχει έλλειψη χρημάτων και χρόνου, παρά μόνο χρόνου: «Οι άνθρωποι είναι πολύ απασχολημένοι στην Ελβετία και αυτό στο οποίο εγώ δουλεύω θέλει χρόνο. Είναι μια αργή διαδικασία μάθησης και δε θέλω να γίνεται γρήγορα, πρέπει να μάθει κάποιος πως χτίζεται η φωνή, όχι μόνο με νότες, αλλά να μπαίνει στα κύτταρά του και με τη μουσική να κατανοεί».


Αυτό που εξηγεί, είναι ότι πολλοί μπορούν να τραγουδήσουν με τη φωνή τους, αλλά με ολόκληρο το σώμα, είναι κάτι το δύσκολο και απαιτεί πολλή και χρόνια προσπάθεια: «Το σώμα είναι πολύ σημαντικό, δεν είναι μόνο στο λαιμό η φωνή. Με την αναπνοή διατρέχει όλο το σώμα. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να δουλέψεις πολύ και με λεπτότητα με το σώμα σου».

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια