default-image

Βρήκαν «λύση» στην Κρήτη για τις εικόνες σοκ στα τσιγάρα

Κρήτη
Βρήκαν «λύση» στην Κρήτη για τις εικόνες σοκ στα τσιγάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μυαλό του Έλληνα… τέχνας κατεργάζεται που απ' ότι φαίνεται βρήκε τη λύση στις σοκαριστικές εικόνες που βρίσκονται πλέον στα πακέτα των τσιγάρων και επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως αντικαπνιστικό μέτρο.

Οι καπνιστές που προμηθεύτηκαν τα καινούργια «πακέτα της φρίκης» αντίκρισαν τις εικόνες ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της κοινοτικής οδηγίας 2014/44 που έστω και με καθυστέρηση εφαρμόζεται πλέον και στη χώρα μας.

«Οι καπνιστές πεθαίνουν πρόωρα», «το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει αργό και επώδυνο θάνατο», «το κάπνισμα μπορεί να βλάψει το σπέρμα και μειώνει τη γονιμότητα» και φωτογραφίες αποκρουστικές στοχεύουν στη διακοπή του καπνίσματος.

Βρήκαν την λύση στην Κρήτη

Μια «πονηρή» λύση βρήκαν ήδη στην Κρήτη για να αντιμετωπίσουν αυτές τις εικόνες. Σε αρκετά σημεία πώλησης έχουν κάνει την εμφάνισή τους θήκες για πακέτα κάθε είδους! Από πλαστικές σιλικόνης, μέχρι χάρτινες με διάφορα σχέδια που εφαρμόζουν ακριβώς στις διαστάσεις του πακέτου.

Όχι που δεν θα αντιμετωπιζόταν από… το μυαλό του Έλληνα και αυτό το εμπόδιο! Μάλιστα διατίθενται σε διάφορα σχέδια και χρώματα αλλά και ποιότητες!

Σε επιτόπιο ρεπορτάζ του neakriti.gr, περιπτεριούχος μας ξενάγησε σε αυτά τα νέα είδη που μπαίνουν στη ζωή των καπνιστών.

«Οι τιμές ξεκινούν από 50 λεπτά και φτάνουν μέχρι 3 ευρώ περίπου ανάλογα με την ποιότητα. Κάνουν θραύση από την ώρα που εμφανίστηκαν τα νέα πακέτα με τις άσχημες εικόνες. Βέβαια το καλύτερο θα ήταν κάποιος να το κόψει τελείως, αποφεύγοντας και το τσιγάρο αλλά και τη μέση λύση», μας αναφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές περιοχές της Ευρώπης που το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε, είχε σχετική επιτυχία και μένει να δούμε αν τελικά η «εφευρετικότητα» του Έλληνα υπερκεράσει τελικά την επιθυμία για την διακοπή του καπνίσματος.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News