Ειδήσεις

Μητέρα δύο παιδιών μπήκε πρώτη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η Πολυξένη Πετράκη, μητέρα 2 παιδιών (14 και 10 ετών) από την Αλικαρνασσό, είναι μια από τις περιπτώσεις που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Κατάφερε να πάρει το… εισιτήριο και μάλιστα πρώτη ανάμεσα σε 24 επιτυχόντες από όλη τη χώρα στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, επιτυγχάνοντας το όνειρο της.

Ο Διευθυντής του Εσπερινού Λυκείου Ηρακλείου, της μετέδωσε τηλεφωνικά τα ευχάριστα νέα, με την ίδια να μην μπορεί ακόμα να το πιστέψει.

Διάβαζε τις νύχτες μετά το σχολείο ώστε το πρωί να έχει τον χρόνο για τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού. Ο χώρος της κουζίνας ήταν το γραφείο όπου μελετούσε.

Η Πολυξένη αναφέρεται στη στήριξη που είχε από τον σύζυγό της, σε ζητήματα καθημερινότητας, καθώς και στην στήριξη από τους καθηγητές και μέσω της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Ο πρώτος στόχος της Πολυξένης ήταν το απολυτήριο Λυκείου και με την ελπίδα να βρει μια δουλειά. Όμως, στην πορεία της ζωής της, κατάλαβε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, μετά από επίμονες προσπάθειες χρόνων!

Η υπερήφανη και συγκινημένη μητέρα της Πολυξένης από δεξιά και από αριστέρα η θεία της.  

Τελικά τα κατάφερε, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και πλέον θα αγναντεύει το μέλλον με την ιδιότητα του φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε ένα τμήμα μάλιστα που συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες, τη χημεία αλλά και τα πρωτοποριακά υλικά που αλλάζουν την καθημερινότητά μας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια