default-image

Χιλιάδες παιδιά οικονομικά ασθενέτερων οικογενειών εκτός βρεφονηπιακών

Ελλάδα
Χιλιάδες παιδιά οικονομικά ασθενέτερων οικογενειών εκτός βρεφονηπιακών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα να μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών», αναφέρονται ο βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου, ο γραμματέας ΠΕ της Ν.Δ. - βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και 19 ακόμη βουλευτές με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση, προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Κόπηκε το 25% των παιδιών φέτος από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δημιουργώντας μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα σε χιλιάδες οικογένειες. Συγκεκριμένα από τις 121.569 αιτήσεις γονέων στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής εκπαίδευσης» τα 36.769 παιδιά έμειναν φέτος εκτός δομών, παρόλο που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο εν λόγω πρόγραμμα.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) είχε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη εξασφάλισης πόρων ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. Δυστυχώς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δέσμευσε στον προϋπολογισμό του για το τρέχον έτος μόλις στα 193.025.945 ευρώ. To αποτέλεσμα είναι τραγικό. Χιλιάδες οικογένειες των χαμηλών εισοδημάτων βλέπουν τα παιδιά τους να μένουν εκτός βρεφονηπιακών δομών».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθεται το εξής ερώτημα: «Θα εξασφαλίσετε τα επιπλέον 60 εκατομμύρια που απαιτούνται για την πλήρη ένταξη και των υπολοίπων 36.769 παιδιών στις βρεφονηπιακές δομές;».                               

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News