default-image

Στην αγκαλιά του Δία η Αφροδίτη

Απόψεις
Στην αγκαλιά του Δία η Αφροδίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σπάνιο φαινόμενο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι, το απόγευμα του Σαββάτου, αφεθούν στη μαγεία του αυγουστιάτικου ηλιοβασιλέματος.

Δίας και Αφροδίτη, λίγο μετά την δύση του Ήλιου, θα' ρθουν τόσο κοντά που θα μοιάζει σαν να έχουν γίνει ένα!

Όπως ανέφερε, με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο  Διονύσης Σιμόπουλος φυσικός και αστρονόμος, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου «Εκείνο το βράδυ η πανέμορφα "εκθαμβωτική" Αφροδίτη θα λάμπει κυριολεκτικά 8 φορές περισσότερο από τον έμπειρο αλλά "γερασμένο" Δία, κι επειδή η φαινόμενη απόσταση των δύο πλανητών θα είναι η ελάχιστη μεταξύ τους, τα δύο ουράνια σώματα θα φαίνονται σαν ένα»!

 «Ήδη ο Δίας ετοιμάζεται να περάσει πίσω από τον Ήλιο, αφού σύντομα θα βρίσκεται στο απόγειό του (στην πιο απόμακρη απόστασή του από τη Γη), ενώ αντίθετα η Αφροδίτη θα αρχίσει να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά στον δυτικό ουρανό για να πάρει την θέση της ως ο Αποσπερίτης ή ο Έσπερος (κατά τους αρχαίους) των βραδινών που έρχονται με το Φθινόπωρο.», αναφέρει ο επιστήμονας .

Μία παρόμοια τόσο κοντινή "συνεύρεση", που οι αστρονόμοι την ονομάζουν σύνοδο των δύο αυτών πλανητών έχει να γίνει εδώ και μισό περίπου αιώνα, ενώ την επόμενη φορά που θα παρατηρηθεί και πάλι θα είναι το έτος 2065.

«Το ίδιο βράδυ θα μπορέσετε να δείτε επίσης στα Νότια-Νοτιοδυτικά, και σε ευθεία κάθετη στον ορίζοντα γραμμή, τον Κρόνο, τον Άρη και το Άστρο Αντάρη (άλφα Σκορπιού)», αναφέρει ο κ.Σιμόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News