default-image

Με όπλο εκβίαζε και ζητούσε απειλητικά 40.000 ευρώ!

Κρήτη
Με όπλο εκβίαζε και ζητούσε απειλητικά 40.000 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον τρόμο βίωσαν δύο άτομα, ένας 38χρονος και μία 34χρονη, από τον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου όταν ένας 68χρονος τους απείλησε με κυνηγετικό όπλο ζητώντας τους επιτακτικά να του δώσουν τεράστιο χρηματικό πόσο.

Σε βάρος του 68χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων όταν απαίτησε, να λάβει από δύο άτομα το συνολικό χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ. Επιπλέον, ο 68χρονος συνελήφθη με ακόμα δύο άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής.

Το πρωί της 25ης Αυγούστου σε περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε έρευνα σε κοινό ποιμνιοστάσιο των τριών ατόμων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε η συμμετοχή του 68χρονου σε δύο υποθέσεις απόπειρας εκβίασης σε βάρος δύο ατόμων (34χρονη και 38χρονος).

Συγκεκριμένα, προέκυψε η εμπλοκή του σε υπόθεση πρόκλησης φθορών σε επιχείρηση ιδιοκτησίας του 38χρονου με τη χρήση κυνηγητικού όπλου στις 6 Ιουλίου 2016 σε περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου. Επίσης προέκυψε εμπλοκή του σε υπόθεση τηλεφωνικών μηνυμάτων, απειλώντας τον 38χρονο για την σωματική του ακεραιότητα και πρόκληση φθορών στην επιχείρηση του, ζητώντας εκβιαστικά από αυτόν, την άμεση καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 15.000 ευρώ.

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τις 5 Ιουνίου 2016 έως και τις 20 Ιουνίου 2016, ο 68χρονος μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων απαίτησε από 34χρονη με την απειλή πρόκλησης σωματικής βλάβης το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες  θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News