Ειδήσεις

Εκπαιδευτικοί φορείς & όχι μόνο συγχαίρουν τους επιτυχόντες

Η προχθεσινή ημέρα ήταν μέρα χαράς για τους επιτυχόντες απόφοιτους των λυκείων της Κρήτης, οι οποίοι μετά από μια κοπιαστική και αγχωτική σχολική χρονιά.

Η προχθεσινή ημέρα ήταν μέρα χαράς για τους επιτυχόντες απόφοιτους των λυκείων της Κρήτης, οι οποίοι μετά από μια κοπιαστική και αγχωτική σχολική χρονιά, η οποία κορυφώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες με τη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, είδαν τους κόπους τους να αμείβονται.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα γραφεία της "Νέας Κρήτης" πλημμύρισαν και φέτος από τα συγχαρητήρια μηνύματα των αρμόδιων εκπαιδευτικών φορέων, αλλά και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού μας.

«Για εσάς που πετύχατε τους στόχους σας είναι μια μέρα χαράς και ενθουσιασμού, είναι η πρώτη μέρα της καινούργιας σας ζωής ως φοιτητές, και ως εκ τούτου η μέρα αυτή θα πρέπει να είναι μια μέρα χαράς και υπερηφάνειας. Η εισαγωγή σε κάποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε αυτή αποτελούσε την πρώτη, τη δεύτερη ή και τη δέκατη επιλογή σας, είναι αδιαμφισβήτητα μια μεγάλη επιτυχία - ίσως η πρώτη μεγάλη επιτυχία της ζωής σας. Και έτσι ακριβώς σας εύχομαι να είναι η μετέπειτα ζωή σας: γεμάτη επιτυχίες, όνειρα και πολλά-πολλά χαμόγελα!», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή που κοινοποίησε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργος Τερζάκης.

Τα θερμά του συγχαρητήρια εξέφρασε και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων Στέλιος Ζερβάκης, ο οποίος δήλωσε, ανάμεσα σ' άλλα, τα εξής: «Θα ήθελα να εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους όσους κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους, ως επιστέγασμα των κόπων και των προσπαθειών τους. Οι μαθητές μας, αυριανοί φοιτητές πια, είναι η αυριανή ελπίδα για τον τόπο μας και είναι αυτοί που θα κληθούν να χτίσουν τη νέα Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε».

Με τη σειρά του, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ρεθύμνου, Βασίλης Αϊβαλιώτης, συνεχάρη «όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που κατάφεραν να εισαχθούν σε εκπαιδευτικά Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις σπουδές τους και καλή σταδιοδρομία», τόνισε, ενώ για όσους «δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε κάποια σχολή ή να επιτύχουν στην πρώτη επιλογή» είπε ότι « οι ευκαιρίες της ζωής δεν εξαντλούνται με τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Υπάρχουν τρόποι για να εκπληρώσετε τις προσδοκίες και τα όνειρά σας, με ελπίδα, επιμονή και αγωνιστικό πνεύμα».

«Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου εύχονται από καρδιάς στους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου και γενικά σε όλους τους μαθητές της Γ' Λυκείου συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία για τις επιτυχίες τους στις πανελλαδικές εξετάσεις και σε όσα παιδιά δεν πέτυχαν να ξέρουν πως μπορεί να έχασαν μια μάχη αλλά ο πόλεμος δε χάθηκε», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στη δήλωση του προέδρου του Συλλόγου Γονέων του 3ου Λυκείου Ηρακλείου, Νίκου Λειβαδιωτάκη.

Το μήνυμα του περιφερειάρχη

«Ως Περιφέρεια Κρήτης, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους εισαχθέντες στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στις σχολές επιλογής τους, με την ευχή ότι θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε και ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης. «Οι επιτυχίες των μαθητών της χώρας μας αποδεικνύουν τη μεγάλη τους προσπάθεια, με τη στήριξη των γονέων τους αλλά και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας», ανέφερε με τη σειρά του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

«Η εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας αποτελεί το πέρας μιας πολύχρονης κοπιαστικής διαδρομής και την αφετηρία για την κατάκτηση επιστημονικών γνώσεων και νέων εμπειριών στη ζωή τους», δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος, εκτός από τους επιτυχόντες, συνεχάρη ακόμη τους γονείς των μαθητών και τους εκπαιδευτικούς, ενώ προέτρεψε και τους μαθητές που δεν τα κατάφεραν να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Τέλος, συγχαρητήρια μηνύματα στους επιτυχόντες μαθητές απέστειλαν και ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης.

Σχόλια