Ειδήσεις

Σπίτι "ζωσμένο" από ... 7 κάδους σκουπιδιών

Ηλικιωμένος ζητάει μήνες τώρα τη μετακίνηση κάδων στις Πατέλες . Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά συνολικά 7 κάδους πρέπει ο 77χρονος να έχει έξω από την περιουσία του ...

Παράπονο πολύ σοβαρό, ανθρώπινο και απολύτως λογικό εκφράζει προς τη δημοτική Αρχή του Ηρακλείου ένας 77χρονος Ηρακλειώτης, που πασχίζει εδώ και μήνες να βρει το δίκιο του, με τους κάδους που του μετέφεραν έξω από την περιουσία του και δεν μπορεί να βγάλει άκρη. Επτά κάδους βρήκε έξω από το σπίτι που αγόρασε για να επισκευάσει και να μείνει ο Γιώργος Κόκκινος, στην οδό Λαγκαδά 2 στις Πατέλες. Και από τη μέρα εκείνη, έχει αρχίσει το μαρτύριό του, με την ταλαιπωρία που υφίσταται από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου!

Στις 2 Μαρτίου φέτος ήταν, όπως εξιστορεί στην εφημερίδα  "Νέα Κρήτη" ο κ. Κόκκινος, που πήγε στο Δήμο Ηρακλείου, ζήτησε να δει τον Βασίλη Λαμπρινό, αλλά ο δήμαρχος - σύμφωνα με τον ηλικιωμένο - αρνήθηκε να τον δεχτεί λόγω φόρτου εργασίας. Έτσι, έστω και προφορικά, ο κ. Κόκκινος είπε στους ανθρώπους του Δήμου το πρόβλημα που του δημιούργησε ο ίδιος ο Δήμος με τους κάδους που του μετέφερε από άλλο σημείο του Πόρου, έξω από το σπίτι του στην οδό Λαγκαδά 2.

Στο "περίμενε" από τις 2 Αυγούστου

«Να πάτε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηρακλείου», του είπαν από το Λότζια. Ο κ. Κόκκινος επισκέφτηκε τον αντιδήμαρχο, ο οποίος και του είπε να κάνει μία αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία.

Έτσι κι έγινε. Ο κ. Κόκκινος - όπως μας μετέφερε - κατέθεσε αίτηση στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία με ημερομηνία 2 Αυγούστου. Ξαναεπισκέφτηκε τις προηγούμενες μέρες το σπίτι της οδού Λαγκαδά στον αριθμό 2 και είδε ότι οι κάδοι παρέμεναν εκεί, αφού κανενός υπευθύνου το αφτί δεν ίδρωσε για να φύγουν από 'κει οι κάδοι, που εκτός των άλλων υπάρχει και βενζινάδικο. Προφανώς οι άνθρωποι του Δήμου γνωρίζουν περισσότερο από μας ότι τα σκουπίδια αποτελούν εύφλεκτο υλικό και ποτέ δεν τοποθετούνται δίπλα ή απέναντι από βενζινάδικα.

«Καλώ προσωπικά το δήμαρχο Ηρακλείου να μου απαντήσει γιατί υπάρχει όλη αυτή η αδιαφορία απέναντι σε έναν πολίτη που θέλει να βρει το δίκιο του», τονίζει χαρακτηριστικά ο 77χρονος Ηρακλειώτης. Μάλιστα, όπως προσθέτει, μετά από αυτό το "γράψιμο", δεν ήξερε τι άλλο έπρεπε να κάνει και απευθύνθηκε σε μας, για να δημοσιοποιήσει το περιστατικό, παραδίδοντάς μας και τις σχετικές φωτογραφίες.

Ο κ. Κόκκινος έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ μέχρι σήμερα. Δεν μπορεί να μετακινείται εύκολα και, αντί οι αρμόδιοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, όπως λέει, να τον βοηθήσουν και να του δώσουν άμεση λύση, τον παραπέμπουν από τον Άννα στον Καϊάφα, ή του λένε ότι θα πρέπει για το θέμα του να... γνωμοδοτήσει σε συνεδρίασή της η αρμόδια επιτροπή, λες και πρόκειται για κάποιο ζήτημα πολύπλοκο και δύσκολο.

"Αργήσαμε λόγω αδειών"

Αν και με καθυστέρηση και μετά από ταλαιπωρία ,το πρόβλημα φαίνεται ότι διευθετείται.

Σύμφωνα με απάντηση του αντιδημάρχου καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη "Οι μισοί από τους κάδους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν έξω από το ακατοίκητο κτίριο στην οδό Λαγκαδά την περίοδο εκτελούνταν τα έργα ανάπλασης της περιοχής, έχουν ήδη μεταφερθεί σε άλλα σημεία, ενώ οι υπόλοιποι είναι προγραμματισμένο να μεταφερθούν το Σάββατο το πρωί. Η διαδικασία μπορεί να χρειάστηκε 15 περίπου εργάσιμες ημέρες για να ολοκληρωθεί, αλλά δυστυχώς τόσο εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού όσο και των αδειών του 15υγουστου, δεν μπορούσε να γίνει ταχύτερα".

Ρεπορτάζ : Χριστόφορος Παπαδάκης

Σχόλια