Ειδήσεις

Ο κλέφτης μετάνιωσε για την κλοπή...καναπέ!

Άγνωστος μπήκε σε ισόγειο διαμέρισμα στην “καρδιά” της πόλης του Ηρακλείου κι έκλεψε έναν καναπέ, οποίος επεστράφη μετά το ρεπορτάζ μυστηριωδώς !

Απίστευτο κι όμως... ηρακλειώτικο! Άγνωστος μπήκε σε ισόγειο διαμέρισμα στην "καρδιά" της πόλης του Ηρακλείου κι έκλεψε έναν καναπέ. Λίγα 24ωρα, ωστόσο, αργότερα, και αφού η διάρρηξη είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας μέσω ρεπορτάζ της εφημερίδας "Νέας Κρήτης", ο επιτήδειος - άγνωστο για ποιο λόγο - επέστρεψε το έπιπλο...

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες, στο κέντρο του Ηρακλείου, το διάστημα που οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης απουσίαζαν από τα σπίτια τους για τις θερινές διακοπές τους. Θύμα της κλοπής ήταν ένας 27χρονος από τη βόρεια Ελλάδα, ο οποίος διαμένει τους τελευταίους μήνες μόνιμα στο Ηράκλειο.

Ο νεαρός φιλοξενούσε για λίγες ημέρες στο σπίτι που νοικιάζει, στην περιοχή του Αγίου Μηνά, φίλους του, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν για να απολαύσουν τις αυγουστιάτικες διακοπές τους στην Κρήτη. Σαν καλός οικοδεσπότης, ο 27χρονος θέλησε να δείξει στην παρέα του τις ομορφιές του νησιού. Έτσι αποφάσισε να πάει τους φίλους του σε παραλία πολύ κοντά στο Ηράκλειο. Έπειτα από περίπου τρεις ώρες κι αφού είχαν απολαύσει το μπάνιο τους, ο νεαρός και η παρέα του επέστρεψαν ενθουσιασμένοι στο διαμέρισμα.

Ο καναπές έκανε "φτερά"

Εκεί, ωστόσο, τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Κι αυτό επειδή ένας καναπές, ο οποίος βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού, είχε κάνει "φτερά"! Οι νεαροί κατήγγειλαν τότε την κλοπή στη "Νέα Κρήτη", χωρίς φυσικά να διατηρούν ιδιαίτερες ελπίδες ότι πρόκειται να ξαναδούν κάποια στιγμή το έπιπλο... Ωστόσο, ο άγνωστος δράστης φαίνεται πως είχε άλλη άποψη.

Τρεις μόλις ημέρες μετά τη διάρρηξη του διαμερίσματος, ο 27χρονος επικοινώνησε με την εφημερίδα μας, ενημερώνοντάς μας για την απρόσμενα ευχάριστη εξέλιξη: Ειδικότερα, όπως μας είπε, μετά από μια ολιγόωρη απουσία από το σπίτι, η παρέα έμεινε εμβρόντητη καθώς, επιστρέφοντας στο διαμέρισμα, είδε τον καναπέ - που μέχρι τότε αγνοείτο - στο ίδιο σημείο όπου βρισκόταν μέχρι τη στιγμή της κλοπής!

«Είχαμε πάει εκδρομή και λείπαμε από το διαμέρισμα για αρκετές ώρες», λέει στη "Νέα Κρήτη" ο νεαρός που νοικιάζει το διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Μηνά. «Όταν γυρίσαμε στο Ηράκλειο και μπήκαμε στο σπίτι, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτό που έβλεπαν τα μάτια μας. Ο καναπές βρισκόταν στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου τον είχαμε αφήσει λίγες ημέρες πριν», μας εξήγησε ο 27χρονος, συμπληρώνοντας: «Το έπιπλο ήταν στην ίδια καλή κατάσταση που ήταν και πριν εξαφανιστεί».

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο επιτήδειος είχε διαβάσει το ρεπορτάζ της "Νέας Κρήτης" και σε μια στιγμή μεταμέλειας πήρε την απόφαση να επιστρέψει τον καναπέ εκεί όπου ανήκει. Ενδεχομένως ο άγνωστος δράστης να θορυβήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και, για να γλιτώσει τα χειρότερα, έκρινε ότι είναι σώφρον να γυρίσει το έπιπλο στο διαμέρισμα. Υπάρχει, βέβαια, και το σενάριο - αν και δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες - ο εισβολέας να "δανείστηκε" τον καναπέ και, αφού τον χρησιμοποίησε, να τον επέστρεψε στο διαμέρισμα...

Το γεγονός πάντως ότι ο καναπές κλάπηκε, αλλά και επιστράφηκε, ενόσω οι ένοικοι του διαμερίσματος απουσίαζαν, δείχνει ότι είναι πολύ πιθανόν ο δράστης της διάρρηξης να παρακολουθούσε τις κινήσεις των νεαρών. Εξάλλου, όπως είχε γίνει προ ημερών γνωστό μέσω της εφημερίδας μας, την ίδια ημέρα με την αρπαγή του καναπέ, άγνωστος είχε "ανοίξει" το αυτοκίνητο γείτονα του 27χρονου, αφαιρώντας από το εσωτερικό του διάφορα αντικείμενα του ιδιοκτήτη του.

Ρεπορτάζ : Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια