Ειδήσεις

Στενάζει η Κρήτη από τις πυρκαγιές - Τραγικά τα στοιχεία

Μάχη με τις πύρινες φλόγες για την Πυροσβεστική στην Κρήτη στον οικισμό Αερινό του Ελαφονησίου, ο οποίος απειλήθηκε χθες βράδυ, με την φωτιά να έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και να γίνεται μάλιστα αντιληπτή από τους λουόμενους που απολάμβαναν χθες το απόγευμα το μπάνιο τους, στην παραλία του Ελαφονησίου.

Δώδεκα οχήματα, με τριάντα πυροσβέστες και τρία πεζοπόρα τμήματα δίνουν μάχη και με το έργο της κατάσβεσης να ενισχύεται και από αέρος. Συνολικά, 50 στρέμματα έγιναν στάχτη. Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στην περιοχή Λούμα, πλησίον της Ελούντας, όπου 15 στρέμματα παραδόθηκαν στις φλόγες.


"Τρομάζουν" οι αριθμοί

Αρνητικό είναι το ρεκόρ για την Κρήτη από τον πύρινο εφιάλτη, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που μας παρέθεσε ο Περιφερειακός διοικητής Κρήτης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας κ. Γιάννης Μαραγκάκης.

Οι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί μέχρι σήμερα "αγγίζουν" τον αριθμό 477, όταν πέρυσι οι πυρκαγιές για όλο το έτος ανήλθαν στις 360.

Μόνο τον Αύγουστο, οι πυρκαγιές έφτασαν τις 50 ενώ από τις αρχές του χρόνου έως τον περασμένο Ιούλιο, σημειώθηκαν 437 πυρκαγιές, με τη πλειοψηφία να αφορούν τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, ενώ οι εκτάσεις που έγιναν στάχτη ξεπέρασαν τα 20χιλιάδες στρέμματα…

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΡΗΤΗ 2016

477 πυρκαγιές (έως σήμερα)

360 πυρκαγιές (συνολικά το 2015)

ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ… ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΚΡΗΤΗ 2016

437 πυρκαγιές (από τις αρχές του χρόνου έως Ιούλιο)

Αναλυτικότερα

160 στο Ν. Ηρακλείου

117 στο Ν. Χανίων

76  στο Ν. Ρεθύμνου

84 στο Ν. Λασιθίου

20 χιλιάδες 745,9 στρέμματα κάηκαν

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια