default-image

Ευκαιρία για μια δεύτερη ευκαιρία στη γνώση

Ελλάδα
Ευκαιρία για μια δεύτερη ευκαιρία στη γνώση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια δεύτερη ευκαιρία στη γνώση δίνεται και φέτος σε ενήλικες που για διάφορους λόγους δεν ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Οι εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ξεκίνησαν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν την αίτηση εγγραφής τους κάθε Πέμπτη, από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι, και από 1η Σεπτεμβρίου καθημερινά, από τις 6 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στεγάζεται στο διδακτήριο του 5ου ΕΠΑ.Λ. στα Καμίνια (Συβρίτου 4, Ηράκλειο). Απευθύνεται σε ενήλικες στους οποίους δίδεται η δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου γυμνασίου σε 2 σχολικά έτη. Το πρόγραμμα σπουδών είναι ανοιχτό και ευέλικτο και οι μέθοδοι διδασκαλίας στηρίζονται στις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων. Η αξιολόγηση είναι περιγραφική (χωρίς εξετάσεις), ενώ πολλά μαθήματα γίνονται έξω από το σχολικό περιβάλλον, σε χώρους πολιτισμικού ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.  

Πληροφορίες δίνονται στα 2810/831.145 και [email protected]. Τα δικαιολογητικά για την εγγραφή των ενδιαφερομένων είναι: 1. Απολυτήριο Δημοτικού (πρωτότυπο), 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, 3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, και 4. Φωτογραφίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News