default-image

Με λαμπρότητα το Ηράκλειο τίμησε τον Άγιο Τίτο - photos

Κρήτη
Με λαμπρότητα το Ηράκλειο τίμησε τον Άγιο Τίτο - photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη λαμπρότητα και επισημότητα που αρμόζει στον  Άγιο Τίτο, τον Πρώτο Επίσκοπο Κρήτης, γιορτάστηκε και φέτος η ημέρα μνήμης του. Μια σπουδαία μέρα για το Ηράκλειο αφού η 25η Αυγούστου του 1898 αποτέλεσε την αρχή του τέλους της Τουρκοκρατίας.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ειρηναίος ενώ συμμετείχε καθώς και οι Μητροπολίτες Αυστρίας Αρσένιος και Χριστουπόλεως Μακάριος. Τη γιορτή του Αγίου και Αποστόλου Τίτου, μαθητή του Αποστόλου Παύλου, τίμησαν με την παρουσία τους σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος, ο οποίος κατάγεται από την Γόρτυνα, ευχαρίστησε το εκκλησίασμα για την τιμή στον Άγιο Τίτο. Επίσης είπε ότι ο Απόστολος Τίτος ήταν ο καλύτερος μαθητής του Αποστόλου Παύλου γι' αυτό και τον όρισε Επίσκοπο Κρήτης. Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα της σύγχρονης εποχής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "το άγχος είναι ολιγοπιστία. Οι Χριστιανοί έχουμε τον Χριστό να μας προστατεύει και ο Χριστός σημαίνει αγάπη, χαρά, αποδοχή. Δεν υπάρχει άγχος σε όποιον πιστεύει". Σε ότι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Ευρώπη είπε ότι "υπάρχουν πολλά προβλήματα". Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Αρσένιο.

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, μετά το τέλος τη Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των σφαγιασθέντων Χριστιανών από το αφηνιασμένο πλήθος των Τούρκων στις 25 Αυγούστου 1898
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Γιώργος Πατούλης ενώ καταθέτει στεφάνι στη μνήμη των σφαγιασθέντων
Ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης

Επιμέλεια: Μαρία Αγαπάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News