Ειδήσεις

Η πρώτη στην Ιατρική και οι αριστούχοι του Ηρακλείου

Η πιο σπουδαία ημέρα της ζωής τους... μέχρι την επόμενη! Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς συνοπτικά η Τετάρτη για τους απόφοιτους των λυκείων του Ηρακλείου, οι οποίοι αρίστευσαν και κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους στις κορυφαίες πανεπιστημιακές σχολές της χώρας.

 Οι γονείς, τα αδέρφια και οι υπόλοιποι συγγενείς των επιτυχόντων δεν μπορούσαν να κρύψουν με τίποτα τη χαρά τους, βλέποντας, τα καμάρια τους να νιώθουν ικανοποίηση, καθώς, έπειτα από μια δύσκολη και αγχωτική - για τους περισσότερους εξ αυτών - σχολική χρονιά, είναι πλέον έτοιμα ν' ανοίξουν τα "φτερά" τους και να δρέψουν τους καρπούς της πολύχρονης και συστηματικής προσπάθειάς τους. Η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" παρουσιάζει  τις σχολές στις οποίες περνούν οι πρώτοι των πρώτων σε όλο το Ηράκλειο, ευχόμενη ταυτόχρονα σε όλους τους καλή σταδιοδρομία και να περάσουν μια τέλεια φοιτητική ζωή!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΨΥΧΟΓΙΟΥ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ 19.667 μόρια (στη φωτογραφία)

«Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση γιατί πέρασα 1η στην Ιατρική στο Ηράκλειο. Σίγουρα οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Η Ιατρική ως επιστήμη πάντοτε μου άρεσε διότι συνδυάζει πολλές θετικές επιστήμες μαζί. Και είναι και μια ωραία επιστήμη, που έχει ένα σκοπό και ένα στόχο. Να βοηθήσει τους ανθρώπους. Σε ό,τι αφορά την ειδικότητα που θέλω να ακολουθήσω, έχω ήδη επιλέξει τη Νευρολογία. Διότι πάντα μου προκαλούσε μεγάλο ενδιαφέρον ο ανθρώπινος εγκέφαλος και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί. Η Ιατρική είναι η επιστήμη εκείνη που έχει προσφέρει πάρα πολλά στον κόσμο».

ΙΩΑΝΝΑ ΚΛΑΔΗ, ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ (18.813 μόρια)

«Ήμουν στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και περνάω στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, γιατί, έπειτα από μια χρονιά με πάρα πολύ στρες, οι κόποι μου ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μέχρι χθες είχα μια μικρή αμφιβολία για το αν θα περνούσα τελικά στην πρώτη μου επιλογή, ωστόσο τελικά τα κατάφερα και πλέον ετοιμάζομαι να ξεκινήσω τη φοιτητική μου ζωή».

ΝΙΚΟΣ ΚΥΠΡΑΚΗΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (18.183 μόρια)

«Ήμουν στο 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Καπετανάκειο), στη θεωρητική κατεύθυνση, και συγκέντρωσα 18.183 μόρια. Πέρασα 22ος στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που ήταν και η πρώτη μου επιλογή. Αμφιταλαντεύτηκα αρκετά για το αν θα δηλώσω πρώτα Φιλολογία ή Νομική, ωστόσο τελικά αποφάσισα υπέρ της πρώτης, καθώς μου αρέσουν πάρα πολύ τα Αρχαία Ελληνικά».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ, ΤΕΦΑΑ ΘΡΑΚΗΣ (14.315 μόρια)

«Αποφοίτησα πέρυσι από το 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, όπου ήμουν στην τεχνολογική κατεύθυνση. Φέτος έδινα δεύτερη χρονιά (με το παλιό σύστημα) και πέρασα τελικά στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Γυμναστική Ακαδημία), στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, έχω ήδη βρει το σπίτι που θα μείνω και τώρα ανυπομονώ να ανέβω στην Κομοτηνή για να σπουδάσω».

ΕΛΣΑ ΔΗΜΑ, ΠΑΝΤΕΙΟΣ (16.419 μόρια)

«Αποφοίτησα από το 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και πέρασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη, παρά το ότι η συγκεκριμένη σχολή ήταν η δεύτερή μου επιλογή. Η πρώτη μου επιλογή ήταν το Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όπως και να έχει, είμαι πολύ χαρούμενη, καθώς ήθελα να σπουδάσω στην Αθήνα».

ΜΑΝΟΣ ΠΕΡΟΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ, ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (18.021 μόρια)

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος, αφού πέρασα στη Νομική Θεσσαλονίκης που ήταν η πρώτη μου επιλογή. Προτίμησα τη Νομική επειδή με ενδιαφέρει ο λόγος, ως δομικό στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης και της κοινωνίας. Ήμουν στο 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Καπετανάκειο), στη θεωρητική κατεύθυνση. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, τους καθηγητές μου και γενικότερα το Καπετανάκειο Λύκειο».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΡΝΗΛΑΚΗ, ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ (19.215 μόρια)

«Ήμουν στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, στη θεωρητική κατεύθυνση. Συγκέντρωσα 19.215 μόρια και πέρασα 14η στη Νομική Αθηνών, που ήταν και η πρώτη μου επιλογή. Είμαι πολύ ικανοποιημένη, αν και η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Θυμάμαι τον εαυτό μου πέρυσι τέτοια εποχή και το πόσο μακρινό μου φάνταζε όλο αυτό. Τελικά τα κατάφερα και πραγματοποίησα το όνειρό μου».

ΡΑΝΙΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ (19.105 μόρια)

«Έβγαλα 19.105 μόρια και πέρασα στην πρώτη μου επιλογή, στη Ιατρική Σχολή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήμουν στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, στη θεωρητική κατεύθυνση. Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τελείως ότι τα κατάφερα και θα κάνω πραγματικότητα το όνειρό μου να σπουδάσω για να γίνω γιατρός. Σήμερα ταξιδεύω για την Αθήνα για να βρω σπίτι να μείνω».

ΟΡΕΣΤΗΣ ΖΑΒΡΑΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ (18.583 μόρια)

«Πέρασα στην Οδοντιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν η δεύτερή μου επιλογή, μετά την Ιατρική, ωστόσο είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Σ' αυτό παίζει ρόλο και το ότι ήθελα να σπουδάσω εκτός Κρήτης. Ήμουν στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, στη θετική κατεύθυνση, και συγκέντρωσα 18.583 μόρια. Όλη τη χρονιά δε ζορίστηκα ιδιαίτερα, παρά μόνο από τον Μάρτιο και μετά...».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ, ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (18.275 μόρια)

«Πέρασα 7ος στη σειρά, στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που πέτυχα το στόχο μου και πέρασα στην πρώτη μου επιλογή, αν και ήταν αναμενόμενο γιατί ήμουν αρκετά πιο πάνω από τις βάσεις. Ήμουν στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, στη θετική κατεύθυνση. Πλέον ετοιμάζομαι ν' ανέβω στην Αθήνα, καθώς έχω ήδη κλείσει το σπίτι όπου θα μένω σαν φοιτητής».

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΠΑΝΑΚΗ, ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (18.297 μόρια)

«Νιώθω τέλεια αφού κατάφερα και πέτυχα το όνειρο που είχα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και συγκεκριμένα από το Γυμνάσιο: Πέρασα στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχοντας συγκεντρώσει 18.297 μόρια. Οι κόποι όλων των προηγούμενων χρόνων τελικά καρποφόρησαν και πλέον ανυπομονώ να ξεκινήσω τη φοιτητική μου ζωή. Ήμουν στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, στη θεωρητική κατεύθυνση».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ, ΤΕΦΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (13.840 μόρια, 17.706 με τα αθλήματα)

«Πέρασα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Γυμναστική Ακαδημία), στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, επειδή έχω αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος στα 400 μέτρα με εμπόδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων-Κορασίδων του 2015, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με τα χρώματα του ΟΦΗ, επωφελούμαι από τα "μπόνους" που προβλέπονται και θα φοιτήσω στο ΤΕΦΑΑ της Αθήνας. Ήμουν στο 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, στη θετική κατεύθυνση».

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΠΑΚΗΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ (18.611 μόρια)

«Αποφοίτησα από το 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Καπετανάκειο) το 2015. Ήμουν στη θετική κατεύθυνση κι έδινα φέτος πανελλαδικές εξετάσεις για δεύτερη φορά. Το όνειρό μου είναι να γίνω οδοντίατρος και μέχρι στιγμής τα έχω καταφέρει: Συγκέντρωσα 18.611 μόρια και από φέτος θα είμαι φοιτητής της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που ήταν και η πρώτη μου επιλογή».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ, ΝΟΜΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ (17.801 μόρια)

«Αποφοίτησα από το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (θεωρητική κατεύθυνση). Συγκέντρωσα συνολικά 17.801 μόρια και πέτυχα να περάσω στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη και ετοιμάζομαι πλέον να ταξιδέψω για την Κομοτηνή, προκειμένου να ψάξω σπίτι και να εγκατασταθώ για τις σπουδές μου».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΒΛΑΔΩΡΑΚΗ, ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (18.453 μόρια)

Φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα είναι από φέτος η Κατερίνα Ταβλαδωράκη. Η Κατερίνα αποφοίτησε πριν λίγους μήνες από το 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Καπετανάκειο). Ήταν στη θεωρητική κατεύθυνση και συγκέντρωσε συνολικά 18.453 μόρια. Αν και αμφιταλαντεύτηκε αρχικά ανάμεσα στη Φιλολογία και τη Μουσικολογία (καθώς λατρεύει τη μουσική), τελικά προτίμησε να σπουδάσει Νομικά.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΤΙΣΤΑΚΗ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (18.794 μόρια)

Η Γεωργία Κτιστάκη βρίσκεται ανάμεσα στους τελειόφοιτους των λυκείων του Ηρακλείου που κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Καπετανάκειο), έχοντας συγκεντρώσει 18.794 μόρια. Κατάφερε λοιπόν έτσι να περάσει στο Βιολογικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο προτίμησε τελικά από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, και το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας στη Θράκη.

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΣΗΦΑΚΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (17.865 μόρια)

Ο Ζαχαρίας Σηφάκης είναι ένας από τους πολλούς απόφοιτους του Καπετανάκειου, οι οποίοι κατάφεραν να σημειώσουν υψηλές βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις, κάνοντας παράλληλα πραγματικότητα το όνειρό τους να σπουδάσουν σε μια κορυφαία σχολή. Ο Ζαχαρίας ήταν στο 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, στη θετική κατεύθυνση, και συγκέντρωσε 17.865 μόρια, περνώντας τελικά στο Μαθηματικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΥΡΟΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ (18.375 μόρια)

Στην Πυροσβεστική Ακαδημία και συγκεκριμένα στη Σχολή Ανθυποπυραγών, στην Αθήνα, θα φοιτά από τις επόμενες εβδομάδες ο Οδυσσέας Μαυροκουκουλάκης. Ο Οδυσσέας ήταν μαθητής στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Ειδικότερα, ήταν στη θετική κατεύθυνση και κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 18.375 μόρια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΑΚΗ, ΠΑΝΤΕΙΟΣ (17.400 μόρια)

Στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, πέρασε η Κατερίνα Χατζάκη. Η πρώην μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου ήταν στη θεωρητική κατεύθυνση και πήγε πάρα πολύ καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 17.400 μόρια.

ΤΙΤΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΧΗΜΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (17.249 μόρια)

Συγκέντρωσε 17.249 μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις και κατάφερε να πετύχει τον πρώτο του στόχο που ήταν το Χημικό Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για τον Τίτο Χατζηδάκη. Ο Τίτος ήταν μαθητής της θετικής κατεύθυνσης, στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Όπως ανέφερε στη "Νέα Κρήτη" δεν είχε ιδιαίτερο άγχος κι αυτός ήταν ένας απ' τους λόγους για τους οποίους κατάφερε να συγκεντρώσει πολύ υψηλότερη βαθμολογία από αυτήν που απαιτούσε η σχολή που ήθελε.

ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΑΚΗΣ, ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (18.200 μόρια)

Ακόμη ένας επιτυχών από το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Ο Μανόλης Λειβαδιωτάκης ετοιμάζεται για τη Θεσσαλονίκη, αφού έκανε πραγματικότητα το μεγάλο του όνειρο και κατάφερε να περάσει στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, ο πρώην μαθητής του 3ου Λυκείου κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 18.200 μόρια, τα οποία τον οδήγησαν στη σχολή της επιλογής του.

ΑΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (16.021 μόρια)

Φοιτητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), στη Θεσσαλονίκη, θα είναι από τις επόμενες εβδομάδες ο Άρης Κεφαλογιάννης. Ο Άρης, ο οποίος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα αφού ήθελε να σπουδάσει στη συμπρωτεύουσα, αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και στις πανελλαδικές εξετάσεις κατάφερε να συγκεντρώσει 16.021 μόρια, στο πεδίο των Οικονομικών Επιστημών.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΠΑΝΑΚΗΣ, ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ (17.781 μόρια)

Στο Τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών πέτυχε να περάσει ο Στέφανος Σπανάκης. Ο Στέφανος αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και τα πήγε πάρα πολύ καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις: Ήταν θετική κατεύθυνση και κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 17.781 μόρια.

ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΤΑΤΑΚΗΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ/ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΠΘ (18.310 μόρια)

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί θα σπουδάσω στο αντικείμενο που θέλω. Ειδικότερα, πέρασα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ήμουν στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, στη θετική κατεύθυνση, και κατάφερα να συγκεντρώσω 18.310 μόρια. Η πρώτη μου επιλογή ήταν το αντίστοιχο τμήμα στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ωστόσο και πάλι είμαι ικανοποιημένος, αφού η Θεσσαλονίκη είναι η ιδανική πόλη για φοιτητές».

ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ, ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (18.000 μόρια)

«Πέρασα στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Ήμουν στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (θεωρητική κατεύθυνση) και συγκέντρωσα στις πανελλαδικές εξετάσεις συνολικά 18.000 μόρια. Είμαι πολύ ικανοποιημένη, αφού πέρασα στη σχολή που ήθελα. Θεωρώ ότι τα κατάφερα καθώς είχα πρόγραμμα: Δε στερήθηκα τις βόλτες μου, αλλά, όταν διάβαζα, ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένη σ' αυτό».

ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΤΖΑΓΑΚΗ, ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (18.524 μόρια)

«Πέρασα πρώτη στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης. Μπορεί να ήμουν σίγουρη ότι έχω περάσει στη σχολή αυτή, αλλά σαφώς και τώρα νιώθω ακόμα πιο καλά, μετά και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων. Ήταν η πρώτη μου επιλογή, γιατί έχω ζήσει το επάγγελμα του γεωπόνου και μου αρέσει. Ο πατέρας μου, συγκεκριμένα, είναι τεχνολόγος γεωπόνος και νομίζω ότι είναι μια δουλειά που εδώ στην Κρήτη έχει μέλλον», μας είπε η Ελπινίκη, που αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΑΡΕΙΤΑΚΗ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ (19.356 μόρια)

«Η Ιατρική Κρήτης ήταν η πρώτη μου επιλογή και τελικά πέρασα σ' αυτήν 3η. Περίμενα ότι τα είχα καταφέρει, αλλά ήθελα να σιγουρευτώ και δε σας κρύβω ότι είχα κάποια αγωνία. Τώρα όχι απλά είμαι ικανοποιημένη, είμαι κατενθουσιασμένη για το αποτέλεσμα αυτό. Ήταν πραγματικά ένας δύσκολος στόχος. Δούλεψα πολύ για να τα καταφέρω. Και ο λόγος που ήθελα να περάσω στην Ιατρική είναι γιατί εκτός από δουλειά είναι και λειτούργημα. Όποιος επιθυμεί να προσφέρει στο συνάνθρωπο, δεν έχει να επιλέξει καλύτερη δουλειά. Με ενδιαφέρει η Χειρουργική. Εκεί κλίνω προς το παρόν. Θα δω στην πορεία», μας είπε η Μαρία, που τελείωσε στο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου.

ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΟΛΗ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (14.822 μόρια)

«Ήταν η δεύτερη επιλογή μου. Η πρώτη μου επιλογή ήταν Νομική. Αλλά και η Φιλολογία μου αρέσει πολύ. Έχω αποφασίσει μάλιστα από τώρα να κάνω τουλάχιστον δύο μεταπτυχιακά για να εξελίξω τις σπουδές μου. Με ενδιαφέρει ένα μεταπτυχιακό στις μαθησιακές δυσκολίες, που στην εποχή μας είναι σε έξαρση αυτό το πρόβλημα. Και το άλλο που με ενδιαφέρει είναι η Ψυχολογία και κυρίως η Παιδοψυχολογία. Θεωρώ ότι είχα καλό σύστημα στο διάβασμα. Και αν και κουράστηκα πολύ στην περίοδο του Πάσχα, νομίζω ότι επειδή διάβαζα με πρόγραμμα χωρίς να ξενυχτάω ποτέ κατάφερα να φτάσω στο στόχο αυτό», δήλωσε η Μαρία, που αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

ΛΥΔΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ (19.221 μόρια)

«Χάρηκα πάρα πολύ με αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν η πρώτη μου επιλογή η Ιατρική της Αθήνας. Να σας πω την αλήθεια από τις εκτιμήσεις που άκουγα, τρομοκρατήθηκα για το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρω και να περάσω στη Θεσσαλονίκη που ήταν η δεύτερη επιλογή μου. Και το λέω αυτό, διότι οι σχολές πάνω-κάτω είναι ίδιες. Απλά η Αθήνα σου δίνει περισσότερες εναλλακτικές. Είναι μια σχολή που την ήθελα, γιατί το επάγγελμα του γιατρού - πέρα από το γεγονός ότι είναι και του πατέρα μου - είναι το καλύτερο για να βοηθάς ανθρώπους», μας είπε η Λυδία, που αποφοίτησε από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου.

ΕΙΡΗΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥ, ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (19.002 μόρια)

«Πέρασα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών και αποφοίτησα από το 4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Ήταν η πρώτη μου επιλογή η σχολή αυτή. Είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα. Αν και ήμουν αρχικά κάπως αγχωμένη, στο τέλος πήγαν όλα καλά και οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι. Μου αρέσει το αντικείμενο αυτό, διότι συνδυάζει και άλλες θετικές επιστήμες, όπως είναι η Πληροφορική που είναι το επάγγελμα του μέλλοντος. Διάβασα αρκετά. Δε θα πω ότι εξαντλήθηκα. Γενικά μπορώ να πω ότι η χρονιά ήταν χαλαρή».

Αγωνίστηκαν και τα κατάφεραν

Ελευθερία Κελεθιώτη Στρατηδάκη: Πέρασε στο Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών, από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου με 18.879 μόρια, στην ένατη θέση.

«Ήταν η σχολή της πρώτης μου επιλογής. Σίγουρα δεν ήταν εύκολα τα πράγματα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο που πραγματικά αποδείχτηκε ότι άξιζε τον κόπο. Μου αρέσει η δουλειά αυτή. Το Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ Αθηνών ήταν μέσα στους προσανατολισμούς μου και με χαρά είδα ότι στο τέλος κατάφερα να κάνω πραγματικότητα τους στόχους μου. Διάβασα πολύ για να το καταφέρω αυτό, αλλά θα έλεγα ότι το διάβασμα έγινε με οργάνωση και όχι με εξαντλητικό τρόπο».

Μαρία Βενέρη: Πέρασε στο Τμήμα Μάρκετινγκ της Αθήνας από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου στη 18η θέση.

«Ήταν η πρώτη μου επιλογή. Και έλεγα, μάλιστα, «ή αυτή τη σχολή, ή καμία άλλη»... Μου αρέσει το Μάρκετινγκ διότι μπορείς μέσα από αυτό να κάνεις πάρα πολλά πράγματα. Εγώ έχω σκοπό, μόλις τελειώσω τη σχολή και πάρω το πτυχίο μου, να ασχοληθώ με τη δική μας επιχείρηση. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Είμαι ενθουσιασμένη. Νιώθω ότι ξεκινάει μια νέα ζωή για μένα. Είμαι αποφασισμένη να κάνω πραγματικότητα τα όνειρά μου από τώρα και στο εξής, αρχίζοντας τις σπουδές μου».

Κωστής Ιερωνυμάκης: Πέρασε στο Χημικό Ηρακλείου, ο μόνος από Εσπερινό Λύκειο σε ολόκληρη τη χώρα, με 13.000 μόρια.

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν δύσκολη η προσπάθεια. Ειδικά όταν δουλεύει κάποιος και το βράδυ πηγαίνει στο λύκειο, τα πράγματα είναι δύσκολα. Όμως, όταν υπάρχει θέληση, όλα μπορεί να τα καταφέρει κανείς. Εγώ ήθελα το Νυχτερινό, για να μπορώ το πρωί να ασχολούμαι με τα αμπέλια και με το οινοποιείο του πατέρα μου. Και δε σας κρύβω ότι για το λόγο αυτό διάλεξα και το Χημικό. Για να δουλέψω στη συνέχεια στο οινοποιείο. Είναι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα».

Ρεπορτάζ : Χριστόφορος Παπαδάκης - Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια