default-image

ΣΟΚ: Στους 247 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ιταλία

Κόσμος
ΣΟΚ: Στους 247 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ιταλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους 247 έχουν φτάσει οι νεκροί από το φονικό σεισμό που έπληξε την Τετάρτη την Κεντρική Ιταλία, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι.

Εκατοντάδες είναι και οι εκτοπισμένοι που πέρασαν μια νύχτα κόλαση εξαιτίας φόβου, μετασεισμών και ασταμάτητου σκαψίματος.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές Πολιτικής Προστασίας , οι νεκροί έχουν φτάσει τους 247. Αρκετά από τα θύματα είναι παιδιά, όπως ανέφεραν. 

Οι επιχειρήσεις για ανεύρευση επιζώντων συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, υπό το φως φακών -ρεύμα δεν υπάρχει σε αρκετές από τις βαρύτερα πληγείσες περιοχές- και ακόμη και με τα χέρια.

Στο μεταξύ, όλη τη νύχτα η περιοχή συγκλονίζονταν από τους μετασεισμούς, με τους σεισμολόγους να προειδοποιούν πως δεν αποκλείονται και νέοι μετασεισμοί.

 Ο ισχυρότερος ήταν 5,4 βαθμών και ο τελευταίος πιο δυνατός ήταν 4,5 βαθμών και σημειώθηκε μετά τις πέντε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμβολο της τραγωδίας έχει γίνει ένα από παλιότερα ξενοδοχεία στο Αματρίτσε, το Hotel Roma: Έχει καταρρεύσει σχεδόν ολόκληρο -μόνο η είσοδός του μένει να θυμίζει πού στεκόταν- ενώ στο εσωτερικό βρίσκονταν 70 άτομα. Από αυτούς, έχουν ανασυρθεί ζωντανοί μόνο δύο μέχρι στιγμής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News