default-image

Από τη Σούδα στο Ρέθυμνο 450 τουρίστες πλοίου

Κρήτη
Από τη Σούδα στο Ρέθυμνο 450 τουρίστες πλοίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

450 τουρίστες κρουαζιέρας πλημμύρισαν την Τετάρτη τα σοκάκια της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. Κι όμως στο λιμάνι της πόλης δεν είχε δέσει κρουαζιερόπλοιο. Πρόκειται για ταξιδιώτες που το πλοίο τους έχει δέσει στο λιμάνι της Σούδας και επέλεξαν το Ρέθυμνο για την εκδρομή τους. Είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια του λιμενικού ταμείου Ρεθύμνου σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της πόλης για να μπει σταδιακά, πιο ενεργά στον χάρτη της κρουαζιέρας και το Ρέθυμνο.

Λιμενικό ταμείο και Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ρεθύμνου ένωσαν δυνάμεις και τα αποτελέσματα είναι ορατά, αφού κάθε Τετάρτη και μερικές Παρασκευές το Ρέθυμνο κατακλύζεται από εκατοντάδες τουρίστες κρουαζιέρας οι οποίοι μπορεί να έδεσαν στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά, επέλεξαν όμως το Ρέθυμνο για τη βόλτα τους. Αυτή τη φορά ήταν στην πλειοψηφία τους από τη γειτονική Τουρκία και έμειναν έκθαμβοι από τα Οθωμανικά και Ενετικά μνημεία της παλιάς πόλης.

Οι επαγγελματίες του Ρεθύμνου μάλιστα θα φροντίσουν για εκπτώσεις στους επισκέπτες της κρουαζιέρας, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ρεθύμνου, Κοσμάς Περπιράκης, έτσι ώστε να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο όχι μόνο να επισκεφθούν το Ρέθυμνο, αλλά και να κάνουν τις αγορές τους.

Το εγχείρημα προχωράει κάτι παραπάνω από καλά και τα ήδη μετρήσιμα αποτελέσματα θα γίνουν ακόμη περισσότερα, αφού ως πρεσβευτές του Ρεθύμνου οι ευχαριστημένοι ταξιδιώτες θα αποτελέσουν την καλύτερη διαφήμιση για να μπει πιο ενεργά το Ρέθυμνο στο χάρτη της κρουαζιέρας, μετά και από τη συμμετοχή του λιμενικού ταμείου σε σχετικές εκθέσεις το φθινόπωρο.

Ρεπορτάζ : Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News