default-image

Φ.Ε.Κ : Βρίσκει σπίτια για τους Κρήτες φοιτητές στην Αθήνα!

Κρήτη
Φ.Ε.Κ : Βρίσκει σπίτια για τους Κρήτες φοιτητές στην Αθήνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

   Λίγο πριν το Σεπτέμβριο η Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής βρίσκεται σε εγρήγορση καθώς νέοι από την Κρήτη θα βρεθούν στην πρωτεύουσα ανοίγοντας τα «πανιά» τους για μια νέα ζωή, ως φοιτητές πλέον. Σε αυτό το νέο δρόμο οι φοιτητές έχουν στο πλευρό τους τη Φοιτητική Ένωση ενώ το όραμα των μελών της είναι μια ισχυρή κρητική κοινότητα στην πρωτεύουσα ,όπου χτυπάει πλέον η "καρδιά" του νησιού μας.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής Δημοσθένης  Ζαχαριάδης «διαμορφώσαμε μια ''κρητική γειτονιά'', με βάση τα πρότυπα του τόπου μας και προσφέρουμε την δυνατότητα στους φοιτητές να διαμορφώσουν το σπίτι τους αφενός με τεχνική βοήθεια (υδραυλική, ηλεκτρολογική υποστήριξη) και αφετέρου με επίπλωση σε ειδικά διαμορφωμένες τιμές για τα μέλη της Φ.Ε.Κ. Αττική. Ο σύλλογος έχει  προβεί στην αναζήτηση κατοικιών προς αναζήτηση. Έχοντας λοιπόν δημιουργήσει ένα αρχείο με όσο το δυνατόν περισσότερες προτάσεις διαθέσιμων φοιτητικών κατοικιών σε συμφέρουσες τιμές που ενοικιάζονται σύμφωνα με τα βασικά κριτήρια εύρεσης κατοικίας, σας ενημερώνουμε ότι θα ήταν χαρά μας να βοηθήσουμε τους νέους φοιτητές για την γρήγορη και αποτελεσματική εύρεση αυτής, φυσικά αφιλοκερδώς».  Το σπίτι βέβαια των νέων φοιτητών επιλέγεται με βάση τη σχολή στην οποία πέρασε και τις προσωπικές του ανάγκες.

Μια από τις αναρίθμητες εκδηλώσεις του συλλόγου

Μια «ζεστή» αγκαλιά για τους Κρητικούς

Στην Φοιτητική Ένωση Κρητών  Αττικής, όλοι οι φοιτητές βρίσκουν μια «ζεστή» αγκαλιά, έναν χώρο για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να συμμετέχουν σε κοινές δραστηριότητες.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν ημερίδες που αφορούσαν :

-την κρητική διατροφή

-τις θεμελιώδεις αρχές για προσωπική και επαγγελματική αποτελεσματικότητα με τον καθηγητή κ.Μπουραντά

-κανόνες οδικής ασφάλειας με τον κ.Ιαβέρη

-για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και το cyberbullying με τον κ.Σφακιανάκη καθώς και για ιατρικά θέματα.  Ακόμη δύο φορές το χρόνο πραγματοποιείται συλλογή ρούχων τροφίμων που προσφέρονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ζωγράφου.

Ο σύλλογος παραμένει ανοικτός από τον Οκτώβριο για όλους κάθε μέρα της εβδομάδας, από τις 16.00 μ.μ., φιλοξενώντας τις ποικίλες πολιτιστικές δράσεις. Ειδικότερα τη Δευτέρα πραγματοποιούνται μαθήματα Ριζίτικου. Τη Τετάρτη και την Πέμπτη, διεξάγονται μαθήματα εκμάθησης κρητικών χορών, και την Τρίτη και Παρασκευή μαθήματα κρητικών οργάνων με πολυπληθή τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων. Επίσης το Σάββατο το βράδυ, ο σύλλογος μετατρέπεται σε χώρο της καθιερωμένης παρέας, όπου τους ήχους της κρητικής μουσικής συνοδεύουν κρητικά παραδοσιακά εδέσματα και ποτά.  

Παράλληλα πραγματοποιούνται οι επιτυχημένες ετήσιες εκδηλώσεις του συλλόγου. Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, πραγματοποιούνται οι δύο ετήσιες εκπαιδευτικές εκδρομές σε γραφικούς προορισμούς με ιστορικό ενδιαφέρον. Επιπλέον λαμβάνουν χώρα η καντάδα με τα παραδοσιακά κρητικά κάλαντα στο κέντρο της Αθήνας, η κοπή της πίτας και ο αγιασμός στο χώρο του συλλόγου, το πάρτι-μασκέ καθώς και τα δύο μεγάλα γλέντια σε χώρους εκτός της ένωσης με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών.

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού "Δίκταμος"

Το περιοδικό Δίκταμος

  Υπενθυμίζεται ότι  η Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής παρουσίασε στην αίθουσα Ανδρόγεω Ηρακλείου το πρώτο τεύχος του περιοδικού «Δίκταμος» . Στις σελίδες του περιοδικού  περιλαμβάνεται όλη η ιστορία του συλλόγου -ο οποίος ιδρύθηκε το 1943 και επανιδρύθηκε το 2011- οι αναρίθμητες δραστηριότητές του , άρθρα, καθώς και το όραμα των μελών του.

Στιγμιότυπο από τη βράβευση της ΚΡΗΤΗ TV

       Η Φοιτητική Ένωση δεν παρέλειψε να τιμήσει όσους έχουν προσφέρει οικονομική και υλική βοήθεια για να γίνουν πράξη οι δραστηριότητες του συλλόγου και η έκδοση του περιοδικού. Μεταξύ αυτών ο όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV ,η Περιφέρεια Κρήτης, ο δήμος Ηρακλείου και η εταιρία Χαλκιαδάκης.

Για όλα λοιπόν τα παλαιά αλλά και τα ενδιαφερόμενα νέα μέλη, οι δίοδοι επικοινωνίας με το σύλλογο είναι ανοιχτές και ποικίλες:

α) Μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας μας, www.fekattikis.gr ,

β) μέσω της σελίδας μας στο Facebook  (Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής ΦΕΚΑ - Foititiki Enosi Kriton Attikis FEKA) ,

και φυσικά με τη προσωπική επίσκεψη όποιου επιθυμεί, στο πετρόχτιστο νεοκλασικό του συλλόγου, οδός Παπαδιαμαντοπούλου 33 στα Ιλίσια (εκατό μέτρα από τη στάση μετρό Μέγαρο μουσικής).

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News