default-image

Σύμβουλοι με νέες αρμοδιότητες αλλά όχι στη Λότζια

Κρήτη
Σύμβουλοι με νέες αρμοδιότητες αλλά όχι στη Λότζια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τελευταίες εξελίξεις με την εμπλοκή της Κρήτης στο προσφυγικό, τη συνάντηση Λαμπρινού με τον Γιάννη Μουζάλα και την κόντρα που πυροδότησε ανάμεσα σε δήμαρχο Ηρακλείου και Νέα Δημοκρατία για τους χειρισμούς του πρώτου στο ζήτημα αυτό, φαίνεται ότι οδηγούν πλέον ξεκάθαρα σε νέες εξελίξεις με αυτοδιοικητικούς και όχι μόνο κύκλους να κάνουν λόγο για αποδυνάμωση του δημάρχου από την στήριξη "γαλάζιων" στελεχών του και συγκεκριμένα δημοτικών συμβούλων του οι οποίοι αναλαμβάνουν νέες αρμοδιότητες αλλά όχι στην Λότζια.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες ο δημοτικός συμβούλος του Βασίλη Λαμπρινού, ο Μανώλης Χαιρέτης αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στο κεντρικό όργανο της αυτοδιοίκησης α' βαθμού την ΚΕΔΕ. Έτσι κατόπιν εισηγήσεως του πρόεδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη και απόφαση του Δ.Σ. αναλαμβάνει μέλος της επιτροπής θεσμών της ΚΕΔΕ ως κομματικός εκρπόσωπος της Ν.Δ.

Έτσι παρότι ως αυτοδιοικητικός δεν του δόθηκε χαρτοφυλάκιο η ΚΕΔΕ αποφάσισε την περαιτέρω αξιοποίηση του και μάλιστα χωρίς κάποια εισήγηση από την δημοτική πλευρά. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η εισήγηση έγινε από τον γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Όμως οι εξελίξεις για τους δημοτικούς συμβούλους της «Δύναμης Πολιτών» δεν σταματούν εδώ. Η δημοτική Σύμβουλος Αθηνά Σπανάκη Κοχιαδάκη (με τις ξεκάθαρα διαφοροποιημένες θέσεις της από την παράταξη Λαμπρινού για το προσφυγικό) αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην γραμματεία γυναικείων θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο «γυναίκες και αυτοδιοίκηση» με ευθύνη την περιφέρεια Κρήτης.

Νέες αρμοδιότητες όμως δόθηκαν και για τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Κουμπενάκη ο οποίος είναι από σήμερα μέλος του ιδιαίτερα σημαντικού τομέα Υποδομών στο οποίο μάλιστα ηγείται ο Κώστας Καραμανλής. 

Ρεπορτάζ: Νικολέτα Σφακιανάκη 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News