Ειδήσεις

Γνωρίστε τους αριστούχους της Ιεράπετρας (photos)

Με πολλές εκπλήξεις, δάκρυα χαράς και ικανοποίησης στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα παιδιά του 1ου και 2ου Λυκείου Ιεράπετρας.

Με πολλές εκπλήξεις, δάκρυα χαράς και ικανοποίησης στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα παιδιά του 1ου και 2ου Λυκείου Ιεράπετρας, μαζί με τους γονείς τους, ενημερώθηκαν λίγο πριν τις 11:00 το πρωί από τους πίνακες ανακοινώσεων των σχολείων τους, σε ποιες σχολές πέτυχαν να εισαχθούν.

«Σχεδόν όλα τα παιδιά με την επίδοση τους, κατάφεραν να περάσουν στην σχολή της πρώτης η της δεύτερης επιλογής τους Ελάχιστα από τα παιδιά που πήραν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις έμειναν εκτός, γιατί ίσως να μη συμπλήρωσαν σωστά το μηχανογραφικό τους. Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Λυκείου, ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλές σπουδές και πολλά συγχαρητήρια στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που τα στήριξαν», μας είπε ο διευθυντής του 1ου Λυκείου κ. Γιώργος Σαρικλάκης.

«Τα περισσότερα από τα παιδιά του 2ου Λυκείου που πήραν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις, πέτυχαν σε ικανοποιητικό βαθμό το στόχο τους. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις προσπάθειες τους. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στις σπουδές τους και πολλά συγχαρητήρια στις οικογένειες τους», μας είχε δηλώσει ο διευθυντής του 2ου Λυκείου κ. Χρήστος Μιχαήλ.

1ο Λύκειο Ιεράπετρας

Παπαδάκη Ευαγγελία (18804)

«Δεν το περίμενα ότι θα κατάφερνα να συγκεντρώσω την υψηλότερη βαθμολογία στην Ιεράπετρα και ότι -όπως με πληροφόρησαν από το σχολείο μου- θα ήμουν η πρώτη σε κατάταξη που εισάγεται στο τμήμα Φιλολογίας Ρεθύμνου. Προφανώς και είμαι πολύ ευχαριστημένη για την επιτυχία μου αυτή, αλλά και γιατί φοιτώντας στο πανέμορφο Ρέθυμνο θα βρίσκομαι κοντά στην οικογένεια μου».

Χριστοδουλάκη Αικατερίνη (18294)

«Το τμήμα Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης ήταν ο πρώτος μου στόχος. Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί τα κατάφερα να περάσω στη σχολή που ήθελα. Κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια με τη βοήθεια και τη στήριξη των γονιών μου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον φροντιστή μου και τους καθηγητές μου στο σχολείο που ήταν πάντα δίπλα μου». 

Φανουράκης Κώστας (18232)

«Με ενδιέφερε πάνω απ΄ όλα το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Κατάφερα να περάσω στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αυτό με κάνει πολύ υπερήφανο. Ευχαριστώ τους γονείς μου, τους καθηγητές μου και το φροντιστήριο μου για τη βοήθεια που μου πρόσφεραν».

Παπαδάκης Σοφοκλής (18229)

«Είμαι πολύ χαρούμενος που εν τέλει ευοδώθηκε ένα όνειρο ζωής. Κατάφερα να εισαχθώ στη Νομική Αθηνών ύστερα απο πολύ κάματο και κακοτυχίες. Ελπίζω, ωστόσο, το σύστημα των πανελλαδικών να αποσυρθεί διότι εν πολλοίς ούτε αξιοκρατικό είναι ούτε ψυχωφελές».

Τζουβελέκα Ειρήνη (17448)

«Στόχος μου ήταν η Νομική Θεσσαλονίκης, αλλά τελικά πέρασα στη Νομική Κομοτηνής. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη και θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τους καθηγητές του σχολείου και του Φροντιστηρίου μου για τη στήριξη τους. Όποιος κοπιάζει και αγωνίζεται, τελικά τα καταφέρνει. Εύχομαι καλές σπουδές σε όλους τους επιτυχόντες».

Μαράκης Μιχαήλ (18089)

«Πέρασα στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, αν και ξέρω ότι οι κατασκευές βρίσκονται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, ελπίζω όμως ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει η κατάσταση. Ψυχολογικά με στήριξαν οι γονείς μου και στα υπόλοιπα όλοι οι καθηγητές μου εντός και εκτός σχολείου».

Κατσαγκόλης Αστέριος (17934)

«Πίστευα ότι θα κατάφερνα να περάσω στην Οδοντιατρική αν έπεφταν λίγο οι βάσεις. Τελικά πέρασα στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Με βοήθησε η οικογένεια μου και με στήριξαν πολύ οι καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο. Η φοιτητική ζωή εκτιμώ ότι θα είναι πολύ διαφορετική, με διασκέδαση αλλά και πολύ διάβασμα».

Καραλάκη Μαρία (17099)

«Πρώτη μου επιλογή ήταν είναι η Φιλολογία Ρεθύμνου και τα κατάφερα να περάσω στη σχολή που επιθυμούσα. Τα κατάφερα γιατί διάβαζα συστηματικά και δεν άφηνα κενά πίσω μου. Είχα πάντα δίπλα μου και τους ευχαριστώ γι' αυτό, τους γονείς μου, και τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο».

Μαμαντάκη Μαρία (16963)

«Ήθελα να περάσω στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Κατάφερα να περάσω στα Χανιά και γι' αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένη. Νιώθω την ικανοποίηση ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Διάβασα πάρα πολύ για να πετύχω αυτές τις επιδόσεις. Είχα απεριόριστη συμπαράσταση και βοήθεια από τους γονείς μου και τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο».

Καβουσανάκη Ευαγγελία (16444)

«Στόχος μου ήταν η Σχολή Οικονομικών Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών Αθήνας. Τα κατάφερα και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Ευχαριστώ την οικογένεια μου και τους καθηγητές μου που με στήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω το στόχο μου. Όπως μέχρι σήμερα θα συνεχίσω και σαν φοιτήτρια να έχω το σωστό μέτρο στις εξόδους μου στη διασκέδαση και στο διάβασμα».

Κρανιδιώτη Μαριράνια (16256)

«Είχα από την πρώτη στιγμή στο μυαλό μου τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, γιατί μου αρέσει το πρόγραμμα σπουδών του. Τη δήλωσα πρώτη στο μηχανογραφικό μου και κατάφερα να περάσω έκτη στη σειρά κατάταξης. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που πέτυχα το στόχο μου. Με στήριξαν με κάθε τρόπο οι γονείς μου, οι φίλοι μου, οι καθηγητές μου και οι φροντιστές μου. Τους ευχαριστώ από καρδιάς όλους».

2ο Λύκειο Ιεράπετρας

Φραγκούλη Δώρα (18375)

«Με ενδιέφερε στη σχολή Οικονομίας και Πληροφορικής το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών σπουδών. Το Δήλωσα πρώτα και πέρασα σε καλή σειρά. Είμαι χαρούμενη που πέτυχα το στόχο μου με τη σωστή καθοδήγηση των καθηγητών μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο. Τους ευχαριστώ όλους για τη στήριξη τους».

Ζαχαριαδάκη Ιωάννα (20514)

«Είχα βάλει στόχο την Αγγλική Φιλολογία και κατάφερα να περάσω στη Θεσσαλονίκη σε καλή σειρά πράγμα που με κάνει πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη. Θέλω να τελειώσω τη σχολή μου και να διδάξω την Αγγλική γλώσσα. Η τελευταία χρονιά είχε πάρα πολύ πίεση γιατί η όλη διαδικασία ήταν ψυχοφθόρα. Χωρίς τη στήριξη της οικογένειας μου και τη βοήθεια όλων των καθηγητών μου εντός και εκτός σχολείου, νομίζω ότι δε θα τα είχα καταφέρει».

Καλύβα Ανδριάννα (17753)

«Πέτυχα να εισαχθώ στο Τμήμα Φιλολογίας Αθήνας και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι και οι θυσίες μου. Κατάφερα να πετύχω χωρίς να κάνω φροντιστήριο. Μόνο με τη βοήθεια των καθηγητών μου στο σχολείο. Είχα εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου, και στους καλούς καθηγητές μου τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα, όπως και τους γονείς μου».

Βενιτουράκη Μαρία (17622)

«Είχα στο μυαλό μου το Φυσικό του Ηρακλείου αλλά τελικά επέλεξα το τμήμα Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας, γιατί είναι πολύ κοντά στα ενδιαφέροντα μου, και γιατί έχει καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

Ευχαριστώ όλους εκείνους που με στήριξαν, τους γονείς και τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο»

Μανιώτη Ελένη (17604)

«Αν και είχα συγκεντρώσει πολλά μόρια το όνειρο μου ήταν να σπουδάσω στη σχολή Μουσικών Σπουδών της Αθήνας. Αυτήν δήλωσα πρώτη και σε αυτήν κατάφερα να περάσω. Από μικρή ήθελα να ακολουθήσω αυτό το δρόμο. Δεν στερήθηκα τίποτα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Ευχαριστώ τους γονείς μου και όλους τους καθηγητές μου για την υποστήριξη και τη βοήθεια τους».

Καραγατσίδου Γεωργία (17200)

«Πέρασα στο τμήμα Φιλολογίας Θεσσαλονίκης Τα κατάφερα χωρίς να ξενυχτίσω ιδιαίτερα αλλά είχα σύστημα στο διάβασμα μου. Τα όποια κενά είχα τα κάλυπτα με τη βοήθεια των καθηγητών μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο και για το λόγο αυτό τους ευχαριστώ όλους».

Κυδωνάκη Ελένη (16888)

«Τελικά πέρασα στο τμήμα Φιλολογίας Ρεθύμνου από το οποίο έχω πολλές προοπτικές που μου επιτρέπουν να ασχοληθώ με τα ενδιαφέροντα μου. Διάβαζα πάρα πολλές ώρες με σωστό πρόγραμμα και κουράστηκα για να τα καταφέρω. Ευχαριστώ την οικογένεια μου που με στήριξε ψυχολογικά και οικονομικά καθώς και τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο ιδιαίτερο».

Ρουσελιωτάκης Νίκος (16644)

«Οι Οικονομικές επιστήμες ήταν στις πρώτες μου επιλογές. Κατάφερα να περάσω στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών Θεσσαλονίκης και για το λόγο αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Το διάβασμα μου ήταν ισορροπημένο και χωρίς υπερβολές. Είχα εφαρμόσει το δικό μου πρόγραμμα το οποίο τελικά αποδείχτηκε πιο αποδοτικό. Ευχαριστώ τους γονείς μου τους καθηγητές μου και τους στενούς μου συγγενείς και φίλους που με στήριξαν».

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια