Ειδήσεις

Συγχαρητήρια από παντού για τους επιτυχόντες στην Κρήτη

Από την πρώτη στιγμή που δόθηκαν στην δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής, αρκετά είναι τα μηνύματα από φορείς και αιρετούς που θέλησαν να δώσουν τα συγχαρητήριά τους σε όσους εισήχθησαν στις σχολές επιλογής τους.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, κ. Στυλιανός Ζερβάκης

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων και τη δημοσιοποίηση των επιτυχόντων μαθητών του Νομού μας, θα ήθελα να εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους όσους κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους, ως επιστέγασμα των κόπων και των προσπαθειών τους. Οι μαθητές μας, αυριανοί φοιτητές πια, είναι η αυριανή  ελπίδα για τον τόπο μας και είναι αυτοί  που θα κληθούν να χτίσουν τη νέα Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε. Ευχή μου να πετυχαίνουν πάντα υψηλότερους στόχους στη ζωή τους, μετουσιώνοντας τη γνώση τους  στην κοινωνία.

Απευθύνω θερμά συγχαρητήρια και στους γονείς τους, για την πολυεπίπεδη στήριξη που τους παρείχαν σε όλη τη διάρκεια της μαθητικής τους ζωής με αποκορύφωμα το τελευταίο σχολικό έτος. Να είναι πάντα δίπλας τους δυνατοί, για να τους καμαρώνουν πραγματοποιώντας τα όνειρα τους.

Σαφέστατα συγχαίρω τους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς για τις προσπάθειες και την αφοσίωση τους, την αρωγή και την υποστήριξη που αφειδώς προσέφεραν στους μαθητές μας, προσπερνώντας τις όποιες δυσκολίες συνάντησαν.

Για όσους αυτή τη φορά δεν τα κατάφεραν, να τονίσω ότι στη ζωή μας πάντοτε συναντούμε δρόμους ανοιχτούς αλλά και δρόμους κλειστούς. Είναι στο χέρι μας πάντα να επιλέγουμε τους δρόμους εκείνους που θα τους μετατρέψουμε σε λεωφόρους επιτυχίας. Αρκεί να φροντίζουμε πάντα για τις σωστές επιλογές. Η ζωή εκτός από πρόσκαιρες ματαιώσεις είναι και γεμάτη από προκλήσεις και ευκαιρίες.

Ανοίξτε τα φτερά σας λοιπόν και πετάξτε, όσο πιο ψηλά μπορείτε, ακόμα κι όταν ο ουρανός μοιάζει γκρίζος και απειλητικός. Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο κοντά θα φτάσετε στο φως που τόσο έχει ανάγκη αυτός το τόπος. Είμαστε όλοι περήφανοι για σας, μπορούμε να ελπίζουμε σε όλους σας.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου, κ. Βασίλης Αϊβαλιώτης

Σήμερα τελειώνει η αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους, με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και των ονομάτων των επιτυχόντων. Συγχαίρω όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που κατάφεραν να εισαχθούν σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις σπουδές τους και καλή σταδιοδρομία. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους γονείς των παιδιών, που στάθηκαν στο πλευρό τους και μοιράστηκαν τις αγωνίες και τις ελπίδες τους.

Στους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε κάποια σχολή ή να επιτύχουν στην πρώτη επιλογή, θέλω να θυμίσω, ότι οι ευκαιρίες της ζωής δεν εξαντλούνται με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Υπάρχουν τρόποι για να εκπληρώσετε τις προσδοκίες και  τα όνειρά σας, με ελπίδα, επιμονή και αγωνιστικό πνεύμα.

Τέλος, εκφράζω ευχαριστίες και συγχαρητήρια προς όλους τους εκπαιδευτικούς της τάξης, ιδιαιτέρως τους διδάσκοντες πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, οι οποίοι στήριξαν πολύπλευρα τα παιδιά στην μεγάλη προσπάθειά τους σε όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους καθώς επίσης και προς όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων από οποιαδήποτε άλλη θέση.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Γεώργιος Τερζάκης

Σήμερα είναι η μέρα που τους τελευταίους δύο μήνες περιμένατε εναγωνίως αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες.

Για εσάς που πετύχατε τους στόχους σας είναι μια μέρα χαράς και ενθουσιασμού, είναι η πρώτη μέρα της καινούργιας σας ζωής σαν φοιτητές, ως εκ τούτου, η μέρα αυτή θα πρέπει να είναι μια μέρα χαράς και υπερηφάνειας. Η εισαγωγή σε κάποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε αυτή αποτελούσε την πρώτη, τη δεύτερη ή και τη δέκατη επιλογή σας, είναι αδιαμφισβήτητα μια μεγάλη επιτυχία- ίσως η πρώτη μεγάλη επιτυχία της ζωής σας. Και έτσι ακριβώς σας εύχομαι να είναι η μετέπειτα ζωή σας: γεμάτη επιτυχίες, όνειρα και πολλά πολλά χαμόγελα!

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους εσάς που κοπιάσατε, δακρύσατε, απογοητευτήκατε κι ωστόσο τα καταφέρατε και πετύχατε τους στόχους σας.

Συγχαρητήρια και σε εσάς που ίσως να αισθάνεστε αδικημένοι ή απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα των προσπαθειών σας, γιατί στην πραγματικότητα είστε και εσείς νικητές- πιθανώς όχι με τον τρόπο που φανταζόσασταν- κι έτσι δεν πρέπει να απελπίζεστε και να τα παρατάτε.

Συγχαρητήρια σε όλους σας και καλή φοιτητική ζωή!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 3ου Λυκείου Ηρακλείου, κ. Λειβαδιωτάκης Νίκος

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου εύχονται από καρδίας στους μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου και γενικά σε όλους τους μαθητές της Γ Λυκείου συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία για της επιτυχίες τους στη πανελλαδικές εξετάσεις ,και σε όσα παιδιά δεν πέτυχαν να ξέρουν πως μπορεί να έχασαν μια μάχη αλλά ο πόλεμος δεν χάθηκε..

Επίσης Θερμές ευχές και στις οικογένειες των μαθητών που ήταν δίπλα τους και τους στήριζαν, όπως και στο εκπαιδευτικό προσωπικό που έδωσαν το δικό τους αγώνα για την σωστή προετοιμασία των παιδιών.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης

Μια ακόμα μαθητική γενιά νέων ανθρώπων από την Κρήτη ετοιμάζεται για το ξεκίνημα μιας νέας πορείας.

Μέσα από μια απαιτητική εκπαιδευτική διαδικασία για τους ίδιους τους επιτυχόντες, αλλά και τις οικογένειές τους, οι απερχόμενοι μαθητές εγκαινιάζουν την ακαδημαϊκή τους διαδρομή, αποτελώντας την πιο σίγουρη εγγύηση για το μέλλον του τόπου μας.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους εισαχθέντες στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στις σχολές επιλογής τους, με την ευχή ότι θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

Με την σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υπερήφανοι πρέπει να αισθάνονται οι γονείς των αυριανών φοιτητών που μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, αλλά και όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, καθώς με τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν υπηρετούν με αίσθημα ευθύνης το εκπαιδευτικό σύστημα και την κοινωνία ολόκληρη.

Για τους υποψηφίους που δεν εκπλήρωσαν το στόχο τους, είμαστε βέβαιοι ότι και εκείνοι θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική και κοινωνική σταδιοδρομία.

Καλή συνέχεια σε όλους.

Ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης

Αγαπητοί επιτυχόντες του Δήμου μας,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ προσωπικά για την εισαγωγή σας σε Σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία είναι το αποτέλεσμα της πολύχρονης προσπάθειας τόσο της δικής σας όσο και της οικογένειάς σας και των καθηγητών σας. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι αυτοί που θέτουν στόχους στη ζωή τους και εργάζονται με υπομονή και επιμονή, αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούν από το αποτέλεσμα.

Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο καλά θα συνεχίσετε και στο νέο κύκλο σπουδών που ξεκινάτε σε λίγο και εύχομαι τα χρόνια αυτά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  να αποτελέσουν τα πρώτα βήματα μιας λαμπρής σταδιοδρομίας.

Όσο για αυτούς που δεν πέτυχαν, να γνωρίζουν ότι δεν τελειώνει εδώ ο δρόμος. Αντίθετα τώρα ξεκινάει από άλλη αφετηρία και με περισσότερες εμπειρίες. Στο χέρι σας είναι να κάνετε μια νέα αρχή. Βάλτε στόχους, δουλέψετε μεθοδικά, δείξετε υπομονή και επιμονή και να είστε βέβαιοι ότι η επιτυχία είναι θέμα χρόνου.

Τέλος θέλω να  απευθύνω τα συγχαρητήρια μου στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς του Δήμου μας, οι οποίοι με κάθε τρόπο και μέσο  στήριξαν τους υποψηφίους φοιτητές και σπουδαστές  στην προσπάθειά τους.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, κ. Κώστας Μαμουλάκης

Θα ήθελα να συγχαρώ όλες και όλους τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων. Τις νέες και τους νέους του Μαλεβιζίου και όχι μόνο, που είδαν τους κόπους τους να αποδίδουν και το πρώτο όνειρο, αυτό της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να εκπληρώνεται. Για τα παιδιά που εφέτος δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τον στόχο τους, θα ήθελα να δώσω μια μόνο συμβουλή: Τίποτα δεν τελειώνει εδώ, οι ευκαιρίες συνεχίζονται και η επιμονή καθώς και η προσήλωση στους στόχους, είναι πάντα το μυστικό της επιτυχίας.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των μαθητών, που κάτω από δύσκολες συνθήκες, κατάφεραν να μεταδώσουν γνώσεις αλλά και να βοηθήσουν πολύπλευρα τα παιδιά, μεταφέροντάς τους όλα εκείνα τα εφόδια που θα τους φανούν χρήσιμα στη ζωή τους.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σωκράτης Βαρδάκης

Θα ήθελα να συγχαρώ τους επιτυχόντες  μαθητές και μαθήτριες για την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι επιτυχίες των μαθητών της χώρας μας αποδεικνύουν τη μεγάλη τους προσπάθεια, με την στήριξη των γονέων τους αλλά και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας.  

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τους μαθητές  που προσπάθησαν αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν την παρούσα στιγμή. Ας έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις, δεν αποτελούν μοναδική ευκαιρία για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα και οι φιλοδοξίες. Η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός

Συγχαίρω θερμά τους επιτυχόντες  των εφετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, αποτελεί το πέρας μιας πολύχρονης κοπιαστικής διαδρομής και την αφετηρία για την κατάκτηση επιστημονικών γνώσεων και νέων εμπειριών στην ζωή τους.

Συγχαρητήρια επίσης στους γονείς των μαθητών και στους εκπαιδευτικούς τους, για την πολύτιμη συμπαράσταση και την συμβολή τους στην επιτυχία, εν μέσω εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.

Τους μαθητές που δεν κατόρθωσαν αυτή την φορά να εκπληρώσουν τους στόχους τους, προτρέπω να συνεχίσουν με αισιοδοξία και θάρρος τον αγώνα. Χωρίς αμφιβολία θα υπάρξουν πολλές άλλες ευκαιρίες για να δικαιωθούν.

Καλό ξεκίνημα, καλές σπουδές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια