default-image

Το μετρό θα "σώσει" την οικονομία του Λονδίνου μετά το Brexit

Περίεργα
Το μετρό θα "σώσει" την οικονομία του Λονδίνου μετά το Brexit

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι τώρα, το παλαιότερο μετρό του κόσμου, αυτό του Λονδίνου, σταματούσε να λειτουργεί τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και 1,5 ώρα αργότερα τα σαββατοκύριακα. Στο εξής, ορισμένες γραμμές θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο την Παρασκευή και το Σάββατο, με ρυθμό μιας αμαξοστοιχίας ανά περίπου δέκα λεπτά.

Η 24ωρη λειτουργία του μετρό εκτιμάται ότι θα "σώσει" την οικονομία του Λονδίνου μετά το Brexit. Το ετήσιο οικονομικό όφελος από το νυχτερινό ωράριο του μετρό αναμένεται να φτάσει τα 77 εκατομμύρια λίρες μέσα στα επόμενα 15 χρόνια και να συμβάλει στη δημιουργία 2.200 νέων θέσεων εργασίας. Φοβερό, έτσι; Αλλά δεν είναι μόνο αυτό...

Επιπρόσθετα, το εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας του μετρό αναμένεται να ενισχύσει και την οικονομία της περιοχής, ειδικά τα μαγαζιά που λειτουργούν το βράδυ, κατά περίπου 15%, αποφέροντας περίπου 30 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο μέχρι το 2030. Ήδη, τα "Tesco" και τα "McDonald's" ανακοίνωσαν πως θα επεκτείνουν το 24ωρο ωράριο στα καταστήματα που βρίσκονται στις περιοχές από τις οποίες περνά το μετρό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News