default-image

Εκπαιδευτική ημερίδα για την ανακύκλωση στα Χανιά

Κρήτη
Εκπαιδευτική ημερίδα για την ανακύκλωση στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης διοργανώνει Εκπαιδευτική Ημερίδα, με θέμα «Εκπαίδευση Δήμων Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Ανακύκλωσης», η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, στα Χανιά.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, ενώ ανάλογη ημερίδα έχει προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη 25/8/2016 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου.

Οι ημερίδες διοργανώνονται σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και το Δίκτυο ΦΟ.Δ.Σ.Α. και απευθύνονται στους Δημάρχους, Αντιδημάρχους Καθαριότητας, Δημοτικούς Συμβούλους και τους εργαζόμενους των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων της Περιφέρειας Κρήτης.

Σκοπός των ημερίδων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των εργαζομένων, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι ικανότητες τους και να αναδειχθεί ο κοινωνικός ρόλος τους για μια αποτελεσματική και αποδοτική ανακύκλωση στον Δήμο τους.

Οι ημερίδες θα διαρκέσουν από τις 10.00 μέχρι τις 14:30 και θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με τα οφέλη του διαχωρισμού αποβλήτων και βιοαποβλήτων για το περιβάλλον, τη συνεργασία Ο.Τ.Α. με Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ), τις διαδικασίες συλλογής και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών, τα οικονομικά οφέλη του νέου τρόπου διαχείρισης, τα Πράσινα Σημεία και γενικότερα θέματα εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης της εκπαιδευτικής ημερίδας από Ε.Ο.ΑΝ. και Κ.Ε.Δ.Ε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News