Ειδήσεις

Με λαμπρότητα θα εορταστεί και φέτος ο Άγιος Τίτος

Με τη λαμπρότητα και επισημότητα που αρμόζει στον Πρώτο Επίσκοπο Κρήτης Άγιο και Απόστολο Τίτο θα εορταστεί και φέτος η μνήμη του.

Σημαντικότατη μέρα η 25η Αυγούστου 1898 για το Ηράκλειο αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη. Την ημέρα της εορτής του Αγίου Αποστόλου Τίτου επίλεξαν οι Τουρκοκρητικοί για να επιτεθούν, να λεηλατήσουν και να σφάξουν εκατοντάδες Ηρακλειώτες χριστιανούς. Ανάμεσα σε αυτούς σκότωσαν και 18 Άγγλους αξιωματικούς και στρατιώτες. Τα γεγονότα εκείνα αποτέλεσαν τον καταλύτη για να τερματιστεί η Τουρκοκρατία στο νησί μας.

Κάθε χρόνο αποδίδεται τιμή και σεβασμός στη μνήμη των σφαγιασθέντων με το μνημόσυνο που τελείται υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών τους. Μάλιστα από το 1998 στη νότια πλευρά του Αγίου Τίτου υπάρχει μνημείο για να θυμίζει σε όλους μας τη θυσία των προγόνων μας για την πίστη και την πατρίδα.

Σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 7 μ.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 7 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κκ. Ειρηναίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση στον περίβολο του Ιερού Ναού υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κατά την 25η Αυγούστου 1898 υπέρ Πίστεως και Πατρίδος σφαγιασθέντων χριστιανών και θα κατατεθούν στέφανα εις το μνημείον αυτών.

Στις 7 μ.μ. της Πέμπτης 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί εσπερινός και παράκληση. Εις τον Πάνδημον τούτον εορτασμόν του Αποστόλου της Κρήτης προσκαλούνται και παρακαλούνται να συμμετάσχουν οι Αρχαί και ο ευσεβής λαός του Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια