Ειδήσεις

"'Εφυγε" ένας αξιόλογος Μεσσαρίτης

Έχοντας περάσει ήδη την 80κοστή δεκαετία της ζωής του και περιτριγυρισμένος από όλα του τα παιδιά, βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά του Θεού.

Έχοντας περάσει ήδη την 8η δεκαετία της ζωής του και περιτριγυρισμένος από όλα του τα παιδιά, βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά του Θεού.

Ένας άνθρωπος με πηγαίο χιούμορ όπως αυτό το μεστό Αριστοφανικό, βασικό συστατικό της κρητικής παράδοσης που δύσκολα συναντάς, δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας.

Γόνος ενός εκ των μεγαλύτερων οικογενειών του κάμπου, την Τετάρτη το πρωί σε νοσοκομείο του Ηρακλείου όπως πληροφορούμαστε άφησε την τελευταία του πνοή, όντας γεμάτος και χορτασμένος έχοντας δει και καμαρώσει παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα να ζουν και να διαπρέπουν πάνω από όλα με το χαρακτήρα τους, την εργατικότητά τους και σε κάποιες περιπτώσεις την καλλιτεχνική τους λάμψη.

Αφήνοντας πλέον πίσω του τον τελευταίο αδερφό από μια κραταιά οικογένεια της Μεσσαράς, ο κ. Στέλιος "έφυγε" όπως αξιοπρεπώς έζησε. Κληρονομιά του, το ήθος της οικογένειας, που δεν άγγιξαν οι προστριβές και τα κουτσομπολιά του χωριού του στο Δήμο Γόρτυνας, αλλά και μια παράδοση στον δευτερογενή τομέα σε όλο το νομό.

Τις επόμενες ώρες, φίλοι και συγγενείς αναμένεται να του πουν το τελευταίο αντίο, στον τόπο που έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του.

Καλό ταξίδι!

V.K.

Σχόλια