default-image

Ποδοσφαιρικές σκιές στη λάμψη του ελληνικού αθλητισμού!

Ποδόσφαιρο
Ποδοσφαιρικές σκιές στη λάμψη του ελληνικού αθλητισμού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο λαός θέλει, οι λογής εξουσίες δεν μπορούν. Η Ελλάδα ψάχνει εναγωνίως την ισορροπία της και ο αθλητισμός λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί για μια ακόμη φορά ως καθρέπτης.

Τα έξι μετάλλια στην Ολυμπιάδα από αθλητές και αθλήτριες, που αγωνίσθηκαν σχεδόν με ίδιες δυνάμεις, με την Πολιτεία απούσα σε συντριπτικό ποσοστό, αποδεικνύουν την ικανότητα, το ταλέντο και ψυχισμό του Έλληνα, στοιχεία που μπορούν να τρυπήσουν με κρότο- όπως και έκαναν- τις φούσκες της Goldman Sachs. Αυτούς δηλαδή που μας έφεραν στην οικονομική κρίση, και μας έχουν  για τους κάδους… Η περίπτωση αυτή έχει μια δυναμική ανάγνωση, αφού στις αρχές του Αυγούστου οι καταστροφικοί «golden boys» και προέβλεπαν «βατερλό για την Ελλάδα» στη συγκομιδή μεταλλίων. Συνυπολογίζοντας ως «παράγωγα», τα οικονομικά, πολιτικά και θεσμικά χαρακτηριστικά της χώρας.

Με τη λάμψη των ελληνικών μεταλλίων, οι συνειρμοί στο ελληνικό ποδοσφαιρικό πεδίο γίνονται ακόμη πιο τραγικοί. Μπορεί και αηδιαστικοί.

Από τον Κοντονή που εκφράζει με παραστατικό τρόπο τον άγαρμπο ρόλο αυτής της πολιτικής στη ζωή μας, την ασχετοσύνη της, την εγωπάθειά της και με μικρές αναβιώσεις «μεσαιωνικού» τύπου.  Από την ηγεσία της ΕΠΟ που έχει αναπτύξει το «τεχνηέντως» με παλαιού αλχημιστικές αποφάσεις, την «συμμαχία των Βεζίρηδων», τους λοιπούς ηγετίσκους της ψυχαγωγικής μας ροής μέσω του ποδοσφαίρου που συγκροτούν το τραπέζι της λίγκας…

Μια κακομαθημένη «ελίτ» που ίσως να αποτελεί το χειρότερο δείγμα όλων των εποχών, οδηγεί το ποδόσφαιρο με παντελή έλλειψη σεβασμού προς την ποδοσφαιρική κοινωνία σε βαριές, χαμηλές δονήσεις, όπως στα παλιά «σκυλάδικα» περίφημων περιοχών.

Δυστυχής συγκυρία να υπάρχει ένας υφυπουργός αθλητισμού, που αγνοεί την διαχείριση της κρίσης που θα μείνει στην ιστορία, με το «αποφασίζω και διατάζω».

Δυστυχής η συγκυρία, να υπάρχουν μεγαλοπαράγοντες που ο καθένας τα θέλει όλα για την πάρτι του, γιατί αν επιθυμούσαν την προκοπή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα είχαν ήδη βρει χρυσές τομές που θα απόκρουαν την τρανταχτή απαξίωση, στην οποία το έχουν φέρει, έργω και λόγω. Από κοντά και οι «μπράβοι» τους, με τοπικό δείγμα γραφής την παρουσία των «20 αυτάκηδων» στις εκλογές της ΕΠΣ Χανίων.

Ακόμη κι αν αλλάξει το χρώμα της εξουσίας στην ΕΠΟ (το 29 πάντως δεν ισχύει, όπως και το 18 που κάνει λόγο η άλλη πλευρά), από τις προσεχείς εκλογές, η πρόγευση και ο τρόπος με τον οποίον εμφανίζεται η «εξυγιαντική διάθεση» από λογής εκδηλώσεις, θα θυμίζει το επίσης καταστροφικό όπως κατέληξε «ΠΑΣΟΚ-ΝΔ».

Επιστρέψαμε στην εργασία. Διακοπές τέλος.

Είχαμε προβλέψει πάντως από τον Φεβρουάριο, ότι ο κ. Βούρβαχης, έκανε πολύ ντόρο με το όνομα του στην κεντρική σκηνή, ενώ μπορούσε να μην έβρισκε την ψήφο του, αφού είχε εκλογές στην Ένωση του.

Πρωτόγνωρη αίσθηση η παρουσία προέδρου ή ηγέτη της ΕΠΣ Χανίων (Βαρουξάκης) σε εκδήλωση της ΕΠΣΗ. Ο κ. Βούρβαχης, δεν το είχε ποτέ επιλέξει!

Για τον ΟΦΗ θα δούμε. Θέλει κάτι ακόμη για να είναι από ατσάλι στο περίεργο πρωτάθλημα που τον περιμένει, με τις πολλές συμμαχίες και πάρε-δώσε. Ίσως περισσότερα από τον αμυντικό χαφ που ζητάει ο Νιόπλιας. Αναμενόμενο τα της προεδρίας Γιάννη Πολεμαρχάκη. Και λογικό.

Μεγάλο μπάτζετ που κινείται γύρο στο 700 ο νέος Εργοτέλης. Ακαταμάχητη μεν ομάδα που πρέπει να το πιστοποιήσει στο πρωτάθλημα. Μεγάλο άνοιγμα από τον κ. Βρέντζο.

Θα τα λέμε…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News