Ειδήσεις

Σε δεινή οικονομική θέση ο δήμος Ρεθύμνου

Πενία, τέχνας κατεργάζεται, ο λόγος για το δήμο Ρεθύμνου που βλέπει το κράτος να είναι ανακόλουθο στις πληρωμές του προς την τοπική αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα να βρίσκει τεχνάσματα για να μην διακινδυνεύσει τη πληρωμή του προσωπικού, αφού αποτελεί και τον μεγαλύτερο εργοδότη στο νομό. Και βέβαια ούτε λόγος για τεχνικά έργα και παρεμβάσεις στο δήμο, λόγω της έλλειψης ρευστού.

Με το δήμο Ρεθύμνου να αναμένει την πληρωμή 1,5 εκ. ευρώ από το κράτος σε ΣΑΤΑ και παρακρατηθέντα μέχρι το τέλος του έτους, τα 2/3 εκ των οποίων, ήδη έπρεπε να τα έχει λάβει, δεν έχει άλλη επιλογή από το να παύσει τις μηχανές στα λιγοστά τεχνικά έργα που προέβλεπε ο σχεδιασμός του έτους. Αποτελώντας μάλιστα και τον μεγαλύτερο εργοδότη του νομού, όπως διαβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Στέλιος Σπανουδάκης, πάντα φροντίζει να έχει στα ταμεία του τη μισθοδοσία δύο μηνών.

Σε δεινή κατάσταση και ο τομέας καθημερινότητας με τις απαιτούμενες προμήθειες να μην μπορούν να προχωρήσουν λόγω έλλειψης κονδυλίων, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας και καθαριότητας, Δημήτρης Λελεδάκης, αφού δεν μπορούν να γίνουν δημοπρατήσεις.

Πάγια τακτική του δήμου αποτελεί το να μην γίνονται διαγωνισμοί για οποιοδήποτε λόγο, εάν πρώτα δεν έχουν πιστωθεί πρώτα οι λογαριασμοί. Έχουν πάντως πια υπομονή και γνώση, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που τα υπόλοιπα ξεχρεώνονται λίγες μέρες πριν την αλλαγή του έτους. 

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια