default-image

Σε εγρήγορση η ΥΠΕ Κρήτης για την αντιμετώπιση της ελονοσίας

Κρήτη
Σε εγρήγορση η ΥΠΕ Κρήτης για την αντιμετώπιση της ελονοσίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν σε κρούσματα ελονοσίας σε όλη την Ελλάδα αλλά και συγκεκριμένα στο νομό Λασιθίου, η 7η ΥΠΕ Κρήτης ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Η εμφάνιση περιστατικών ελονοσίας δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ενδημικό φαινόμενο, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που με αυτόν τον ρυθμό διαγιγνώσκεται σε ασθενείς ελονοσία.

Τα έξι (6) κρούσματα που σημειώθηκαν στην περιοχή της Ιεράπετρας, αφορούν τα τελευταία δύο (2) χρόνια.

Τα κρούσματα αυτά εμφανίσθηκαν σε ασθενείς προερχόμενους από χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι προσήλθαν στα εξωτερικά ιατρεία του ΓΝ Ιεράπετρας και αφού πραγματοποιήθηκαν οι ενδεδειγμένες από το ΚΕΕΛΠΝΟ εξετάσεις, διακομίστηκαν  στα εφημερεύοντα νοσοκομεία του Ηρακλείου για περαιτέρω έλεγχο, θεραπεία και στην συνέχεια πήραν εξιτήριο.

Κανένα κρούσμα ελονοσίας δεν έχει αναφερθεί κατά τον Αύγουστο στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, από τα νοσοκομεία, τις υγειονομικές μονάδες ευθύνης της και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.

Καλούμε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται, δεδομένου ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ, βάσει της επιδημιολογικής εικόνας του νοσήματος και των εφαρμοζόμενων μέτρων πρόληψης, θεωρεί ότι ο κίνδυνος εγχώριας μετάδοσης της ελονοσίας είναι εξαιρετικά χαμηλός.

Σε κάθε περίπτωση η 7η ΥΠΕ Κρήτης, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους λοιμωξειολόγους των μονάδων ευθύνης της και τις Διοικήσεις των νοσοκομείων βρίσκονται σε εγρήγορση για την πιθανή αντιμετώπιση μεμονωμένων περιστατικών που μπορεί μελλοντικά να σημειωθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News