Ειδήσεις

Νέες αντιδράσεις για τους 2.000 πρόσφυγες στην Κρήτη

Μετά τους ξενοδόχους της Κρήτης και οι Ενώσεις Αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου και Λασιθίου ξεκαθαρίζουν ότι το λιγοστό προσωπικό δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος στο ενδεχόμενο δημιουργίας δομών φιλοξενίας προσφύγων στο νησί.

Όπως τονίζουν τα κενά αστυνομικού προσωπικού είναι τεράστια με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες της να υπολειτουργούν.

Παράλληλα, συνδικαλιστές αναφέρονται και στον ορατό κίνδυνο επιθέσεων σε βάρος πολιτών και αστυνομικών, με το ζήτημα να απασχολεί άμεσα σχετική σύσκεψη σε Παγκρήτιο επίπεδο.

Η δημόσια τάξη και ασφάλεια δεν κινδυνεύουν από οικογένειες που ξεριζώθηκαν αλλά από τις ρατσιστικές φωνές που δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και φοβικά σύνδρομα, τονίζει σε ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στρέφει τα βέλη της και προς τη στάση των ξενοδόχων.

"Με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση των Ενώσεων Ξενοδόχων Κρήτης σε ένα απίστευτο παραλήρημα ξενοφοβίας και καταστροφολογίας για το τουρισμό και με αίτημα εξαίρεσης της Κρήτης από τον εθνικό σχεδιασμό λόγω της οικονομικής συνεισφοράς της στην οικονομία της χώρας, λες και οι πρόσφυγες είναι σκουπίδια που τα μεταφέρουμε λίγο πιο πέρα, στο παράθυρο του γείτονα. Πρόταση που δεν τιμά και δεν εκφράζει τις αξίες και παραδόσεις των Κρητικών."

Ξενοδόχοι αναφέρονται στο τσουνάμι που θα προκληθεί στην τουριστική βιομηχανία αλλά και στην λανθασμένη όπως τονίζουν στάση της κυβέρνησης.

Θα πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι, τονίζει ο κ. Παυλιδάκης ο οποίος εξαπολύει τα βέλη του εναντίον και του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.

Από τη πλευρά μας, επικοινωνήσαμε με τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος δεν θέλησε καν να σχολιάσει τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Παυλιδάκη.

Σε ότι αφορά πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν την έλευση προσφύγων στο νησί, ο κ. Παυλιδάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια