Ειδήσεις

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γνωστό πολιτικό γραφείο

Στο πόδι είχει σηκωθεί μία ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο πριν από λίγες ημέρες εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε σε χώρο που στεγάζεται πολιτικό γραφείο.

Μάλιστα το γύρο του διαδικτύου είχαν κάνει και οι εικόνες του neakriti.gr, που απεικονίζονται οι δράστες της στιγμής της επίθεσης στο πολιτικό γραφείο του Αρτέμη Σώρρα στην οδό Θερίσου και Ανωγείων στο Ηράκλειο.

Πριν λίγες ώρες μάλιστα στο γνωστό ιστότοπο Indymedia, άγνωστοι ανάρτησαν ανακοίνωση για την ανάληψη της ευθύνης, κάνοντας μάλιστα αναφορά και στα ονόματα του Σακκά και Σεϊσίδη οι οποίοι έχουν συλληφθεί και συνδεθεί από την Αστυνομία με τρομοκρατικές επιθέσεις και ληστείες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αγνώστων

Ξημερώνοντας 10/8 διαλέξαμε τον συμβολικό εμπρησμό των γραφείων του εν λόγω πολιτικού φορέα στην τοποθεσία Θερίσσου 10 στο Ηράκλειο, ως ελάχιστη απάντηση σε όλα τα παραπάνω.

Ότι επαναστατικό είναι αιώνιο, έρχεται από μακρυά η ποίηση για να γραφτεί στις καρδιές.

Είναι αυτό που έχουμε ανάγκη, να ντυθούμε κουρέλια ηλιόφωτος και η ανθρωπιά να σκεπάσει ολόκληρο αυτόν τον βάρβαρο κόσμο...

Γκρεμίζοντας και χτίζοντας προχωράει κανείς.

Αυτό ξέρω κι απ'αυτό κατέχομαι...

Λ. Πούλιος

Η οικονομική κρίση έχει αναδείξει στην Ελλάδα (και παντού) τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα αξιών που στοχευμένα πλάστηκαν χρόνια τώρα από το κράτος και το καπιταλιστικό μοντέλο οργάνωσης του.

Η εξατομίκευση της ζωής, των αναγκών και των επιθυμιών, ο ανήθικος ανταγωνισμός ανάμεσα στις ανθρώπινες σχέσεις, το ατομικό ή οικογενειακό συμφέρον, ο αγώνας για την επιβίωση και μόνο, η αδιαφορία, ο πόνος , ο φόβος, η απραγία έχουν γίνει τα κύρια χαρακτηριστικά της κοινωνικής πραγματικότητας. Ο καπιταλιστικός τρόπος ζωής ορίζει πλέον τις ανθρώπινες σχέσεις σε όλες τις πτυχές τους.

Μέσα σε αυτό το πολυπαραγοντικό και μίζερο σκηνικό της κοινωνίας μας, καλούμαστε επίσης, να δείξουμε αλληλεγγύη σε συνανθρώπους διαφορετικών χωρών, που λόγω των ιμπεριαλιστικών, κοινωνικών ή οικονομικών πολέμων σε Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν και αλλού, η προσφυγιά - μετανάστευση τους φέρνει προς τις δυτικές χώρες μέσω Ελλάδας.

Γνωρίζουμε πως η διαχείριση του προσφυγικού απο τους πολίτες και τις πολιτικές ομάδες της κοινωνίας, εξυπηρετεί και συμφέρει τον κρατικό μηχανισμό, αφού αναθέτει την επιβίωση των προσφύγων στην ευχέρεια της κοινωνικής αλληλεγγύης, με σύμφυτη αποκλιμάκωση της επερχόμενης κοινωνικής έκρηξης. Παρόλαυτά, οι ζωές των ήδη κατατρεγμένων δε γίνεται να αφεθούν έρμαια στα συμφέροντα των ισχυρών της Δύσης.

Ο συνδοιασμός αυτών, δηλαδή της οικονομικής, αξιακής και κοινωνικής φτώχειας, με την πολυπληθή είσοδο προσφύγων, έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα αποψεων και δράσεων στην κοινωνία μας.

Από τη μια μεριά, η έμπρακτη αλληλεγγύη της πλειοψηφίας της κοινωνίας προς τους κατατρεγμένους, με δημιουργία αλληλέγγυων δομών φιλοξενίας, παροχών ιατρικής φροντίδας, ρουχισμού και προσπάθειες κοινωνικής και οικονομικής ενσωμάτωσης τους. Και από την άλλη μεριά, την επικίνδυνα ξενοφοβική ρητορική περί καθαρότητας λαών, ανάγκης περιχαράκωσης του έθνους και εγκληματικών δράσεων διαφόρων εθνικιστο - ομαδοποιήσεων ανά την επικράτεια.

Ένα απ' τα μορφώματα με τα παραπάνω, απάνθρωπα και φοβικά χαρακτηριστικά, αποκαλείται Ελλήνων Συνέλευσις και έχει ανοίξει μαγαζάκια "ελληνικότητας" σε όλη την επικράτεια. Μας είχαν συνηθίσει σε εθνο - γελοιότητες, απ'ότι φαίνεται όμως, το χαρακτηριστικό της ένωσης κάθε ομαδοποίησης αποτελεί και προμύνημα της μελλοντικής δράσης και στόχευσής της.

Έτσι αποφάσισαν στις 19/4/2016, στο Δήμο Μαλεβυζίου,να αιτηθούν ανοικτή διαβούλευση δημοτικού συμβουλίου με ρατσιστικές προθέσεις και απαξιωτικά χαρακτηριστικά (αποκαλούν «λαθρέποικους» τους πρόσφυγες), ώστε να αποτρέψουν την εγκατάσταση και ενσωμάτωση προσφύγων στο Νομό Ηρακλείου.

Επίσης, στις 27/ 7 ο Σώρρας και οι ακόλουθοί του παρουσίασαν στο Ηράκλειο τον πολιτικό τους φορέα σε μια ομιλία που έζεχνε από πολιτικές ανακρίβειες, περνώντας από τον εθνικό παραλογισμό και καταλήγοντας σε φιλοβασιλικές αναφορές, φακέλωμα νέων μελών και παραδοχή της «εθνικής υπεροχής των Ελλήνων»... dnaϊκά αποδεδειγμένα!

Ξημερώνοντας 10/8 διαλέξαμε τον συμβολικό εμπρησμό των γραφείων του εν λόγω πολιτικού φορέα στην τοποθεσία Θερίσσου 10 στο Ηράκλειο, ως ελάχιστη απάντηση σε όλα τα παραπάνω.ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΦΩΤΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ, ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.

Με τα λόγια και τις δράσεις μας ξεκαθαρίζουμε ότι:

· Η ελευθερία κι η ανεξαρτησία κερδίζονται με αδιαμεσολάβητους και ακηδεμόνευτους αγώνες και όχι με ανάθεση σε τυχάρπαστους "εθνοσωτήρες", θρησκευτικούς ηγέτες, "καλόβουλους" οικονομικούς ευεργέτες, "φωτισμένες" προσωπικότητες και πάσης φύσεως φαντασμένους ηγετίσκους (τεχνοκράτες, βασιλικούς, δημοκράτες ή "αντισυστημικούς").

· Οι αγώνες αυτοί έχουν ταξικό και διεθνές πρόσημο και σίγουρα όχι εθνικο - πατριωτικο - "πάλι με χρόνια και καιρούς ..." χαρακτήρα. Οι καταπιεσμένοι ενάντια στους καταπιεστές, οι δέσμιοι ενάντια στους αφέντες και τα δεσμά τους, φτωχοί ενάντια στους πλούσιους, καπιταλιστές ειδήμονες.

· Δεν υπερέχει κάποιος λαός εκ φύσεως συγκριτικά με τους άλλους. Η διαφορετικότητα στην κουλτούρα και η πολιτισμική διαδρομή του κάθε λαού δεν αποτελούν κριτήρια διαχωρισμού, αλλά στοιχεία αλληλοσυμπλήρωσης της ιστορίας της ανθρωπότητας.

· ΜΚΟ, ατομικότητες, φορείς, κόμματα και ότι άλλο με εθνικιστικά, αλυτρωτικά, ρατσιστικά, τεχνοκρατικά, δεξιολαγνικά χαρακτηριστικά, δεν είναι ευπρόσδεκτοι συνεπιβάτες της ζωής μας και πόσο μάλλον όταν εκτός των λεγομένων επεμβαίνουν έμπρακτα με αντίκτυπο σε ζωές συνανθρώπων.

· Ομαδοποιήσεις που προβάλλουν την εθνική ενότητα σε ένα λαό με τόσες ταξικές αντιθέσεις, προάγουν το σκοταδισμό, διαστρεβλώνουν το νόημα του αγώνα και καταλήγουν να υποστηρίζουν σαν υποστηλώματα την ρητορική του καθεστώτος και του κατεστημένου συστήματος. Οι τεχνικές του λαικισμού και του απαπροσανατολισμού που χρησιμοποιούν οι εκμεταλευτές, στηριζόμενοι στον πόνο και τη σύγχυση του λαού, για να στήσουν το τσιφλίκι τους, δε μας εκπλήσουν.

Τις παρατηρούμε σε όλες τις πολιτικές αποφάσεις και καταστάσεις ανά την ιστορία.

Προβάλλουν το/τη αποτέλεσμα/ συνέπεια (π.χ. οι προσφυγικές ροές στη χώρα μας) σαν την αιτία "του κακού" (πόλεμοι και γενικότερα δυσμενείς πολιτικο-κοινωνικές συνθήκες). Αριστεροί - δεξιοί - κεντρώοι επίδοξοι σωτήρες ή διαχειριστές της εξουσίας παίζουν διαχρονικά με τα ίδια όπλα εναντίων μας. Είναι καιρός πια να το αντιληφθούμε όλοι και είναι χρέος μας να το αναδεικνύουμε.

Για μια κοινωνία που διεκδικεί μόνη της αυτό που της αξίζει,

Για την ισότητα, την αυτάρκεια και την αυτονομία,

Για ένα κίνημα που η απελευθέρωση των φυλακισμένων συντρόφων του θα είναι ζήτημα κομβικής σημασίας,

Για τη χειραφετημένη ζωή και τη δράση.

Υ.Γ. 1 Στις 27/7, 3 αυτοδιαχειριζόμενοι κατειλλημένοι χώροι, για τη στέγαση προσφύγων (Ορφανοτροφείο, Νίκης, Hurriya) δέχτηκαν την καταστολή του κρατικού μηχανισμού με υπογραφή πολιτειακών και εκκλησιαστικών θεσμών ("ο πρόεδρος, ο παπάς και ο μπάτσος του χωριού").

Δεν μας εκπλήσει η επίθεση που δέχτηκαν δομές και διαδικασίες που απορρίπτουν τη λογική της ανάθεσης και μέσω της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης, με αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά, αμφισβητούν έμπρακτα τον «αναντικατάστατο» χαρακτήρα του κράτους. Η καταστολή δεν μας τρομάζει, μας δυναμώνει.

Αλληλεγγύη στους διωκώμενους, η ανθρωπιά δεν καταστέλλεται.

Υ.Γ.2 Στις 4/8 συνελήφθησαν και βασανίστηκαν οι αγωνιστές Σακκάς και Σεϊσίδης από τους μπάτσους, στη Λακωνία. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το μένος που έχει το κράτος και οι δομές του απέναντι σε αναρχικούς και αγωνιστές. Άλλωστε, απ'τη μεριά μας παλεύουμε για την καταστροφή του. Δύναμη στους πολιτικούς κρατούμενους και τους φυλακισμένους αγωνιστές, ψηλά το κεφάλι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια