default-image

Τζώρτζογλου: «Τυχερό το ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ που υπάρχει ο Σαββίδης»

Ποδόσφαιρο
Τζώρτζογλου: «Τυχερό το ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ που υπάρχει ο Σαββίδης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την εκδήλωση των κληρώσεων της ΕΠΣΗ ξεκινά ουσιαστικά από σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στο ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Τζώρτζογλου, παραχώρησε μια πλούσια και αποκαλυπτική συνέντευξη στο neakriti.gr. Αρχικά αναφέρθηκε στο τοπικό ποδόσφαιρο και στη συνέχεια υπήρξαν σημαντικές αναφορές για το ελληνικό ποδόσφαιρο, την προεκλογική περίοδο στην ΕΠΟ, τα ονόματα που παίζουν ρόλο στις εξελίξεις ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Ιβάν Σαββίδη…

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ ΒΑΡΔΑΛΑΧΑΚΗ

Κύριε Τζώρτζογλου, βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας περιόδου στο τοπικό ποδόσφαιρο, ενώ υπάρχει και μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής της Α1 Κατηγορίας. Τι έχετε να σχολιάσετε γι' αυτό το ζήτημα;

«Μια νέα χρονιά ξεκινά και ως ΕΠΣΗ ευχόμαστε στα σωματεία να υπάρχει υγεία και να επιτύχουν τους στόχους τους. Φέτος και μετά από την πρόταση της πλειοψηφίας των σωματείων αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον τρόπο διεξαγωγής της Α1 Κατηγορίας. Εμμένουμε πάντως στη φιλοσοφία της ΕΠΣΗ ώστε τα πρωταθλήματα να έχουν ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Γι' αυτό σταδιακά θα προχωρήσουμε σε μείωση των ομάδων στην Α1 και από 20 που είναι τώρα, σε δύο χρόνια θα επανέλθουν στις 16».

Εκείνο βέβαια που απασχολεί τα σωματεία, πέρα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, είναι το οικονομικό ζήτημα;

«Γνωρίζουμε καλά ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο περνά κάθε χρόνο και πιο δύσκολες στιγμές. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε με τη στήριξη πάντα της Περιφέρειας Κρήτης και του Σταύρου Αρναουτάκη που είναι δίπλα στα σωματεία».

Περνάμε σε ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα και είναι οι εκλογές της ΕΠΟ. Τι έχετε να πείτε για την ανάδειξη Γραμμένου σαν υποψήφιο πρόεδρο από την πλευρά της αντιπολίτευσης;

«Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι από τους πλέον άξιους παράγοντες και προέδρους ΕΠΣ στην Ελλάδα. Τον διακρίνει το υψηλό ήθος, η εμπειρία και η γνώση για το ποδόσφαιρο. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλα ικανά στελέχη με ανάλογα χαρακτηριστικά στη συμμαχία της αντιπολίτευσης, όπως ο Χρήστος Σάββας, ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, ο Παναγιώτης Δημητρίου και άλλοι που με την αντίστοιχη εμπειρία και γνώση τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά.

Είστε από τα πιο παλιά ονόματα της συμμαχίας της αντιπολίτευσης. Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι έχει αυξηθεί η δυναμική της συμμαχίας, κάτι που φάνηκε και από την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

«Θα διαφωνήσω εδώ, πράγματι είμαστε από τις ελάχιστες ενώσεις που τα βάζει με το σύστημα χρόνια τώρα και η μία εκ των δύο μαζί με την ένωση Κιλκίς και τον Βασίλη Χατζηαποστόλου που μας απέβαλαν από το ποδόσφαιρο για το λόγο αυτό. Το ότι κάνουμε όμως αντιπολίτευση δε σημαίνει ότι προσκολλούμαστε σε κάθε πιθανή συμμαχία που θέλει να ρίξει το σύστημα για να φτιάξει το δικό της. Αντιθέτως θεωρούμε ότι η μοναδική συμμαχία θα πρέπει να είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο και η κοινή συναίνεση όλων των τάσεων. Τώρα για το πως νιώθουμε που μετά από τόσα χρόνια βλέπουν όλοι ότι κάτι δε πάει καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με μια έκφραση θα το έλεγα, κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Η συστράτευση 30 προέδρων Eνώσεων στο "Μακεδονία Παλλάς" δείχνει κάποιο προβάδισμα της συμμαχίας ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου;

«Σίγουρα ήμασταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, αλλά όχι τόσοι, ώστε να μπορούμε να εφησυχάσουμε. Θεωρώ ότι οι εκλογές της ομοσπονδίας θα είναι ένα αμφίρροπο ντέρμπι και επειδή έχουμε ακόμα δυο ολόκληρους μήνες μπορεί πολύ εύκολα να υπάρξουν αλλαγές στο συσχετισμό των δυνάμεων».

Το όνομα σας ακούστηκε κατά καιρούς για πιθανή υποψηφιότητα για την προεδρία. Τέθηκε ποτέ ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

«Δε θα μπορούσα ποτέ να είμαι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ στηριζόμενος μόνο από την μια ή από την άλλη παράταξη. Ποτέ δε με ενδιέφερε κάτι τέτοιο. Άλλωστε στην πολύχρονη παραγοντική μου πορεία σαν πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου αν και μου προτάθηκε επανειλημμένως να είμαι μέλος στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας, ιδιαιτέρα επί προεδρίας του Βασίλη Γκαγκάτση, πάντα το αρνιόμουν πεισματικά. Θεωρώ ότι όταν θέλεις να βοηθήσεις, σημασία δε παίζει η θέση αλλά η πίστη και η αγάπη σε αυτό που κάνεις».

Είπατε ότι δεν θα μπορούσατε να είστε υποψήφιος στηριζόμενος μόνο από την μια ή την άλλη παράταξη. Θέλετε να πείτε ότι θα ήσασταν θετικός σε μία οικουμενική διοίκηση κοινής αποδοχής;

«Επεσήμανα και παραπάνω ότι η Ένωση μας ποτέ δεν ανήκε σε καμία συμμαχία. Σίγουρα σε μια διοίκηση που θα αποτελείτο απο στελέχη όλων των αποχρώσεων, όλων των τάσεων και που θα υπήρχε πεδίο συζήτησης με άξονα τη στράτευση όλων των δυνάμεων για το καλό του ποδοσφαίρου, εμείς θα ήμασταν δίπλα ανεξαρτήτως θέσης».

Μία και αναφερόμαστε επανειλημμένως στην έκφραση "κοινής αποδοχής", σας έχουμε δει σαν Ένωση να κάνετε συνεχείς προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χωρίς να τα έχετε καταφέρει. Τι φταίει για αυτό;

«Η προσπάθεια της ΕΠΣ Ηρακλείου για να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι στις εκλογές της ΕΠΟ, με ένα Δ.Σ. που να αποτελείται από σύμβουλους όλων των τάσεων, έγινε γιατί πιστεύουμε ακόμα και σήμερα ότι μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες για να οδηγήσουμε το ποδόσφαιρο μας από το τέλμα που βρίσκεται σήμερα, σε μία ανοδική πορεία. Πιστεύω ότι ικανά και άξια στελέχη υπάρχουν σε όλες τις τάσεις και τις αποχρώσεις της αντιπολίτευσης αλλά φυσικά υπάρχουν και στη σημερινή συμπολίτευση. Η τελευταία μάλιστα προσπάθεια μας για να φέρουμε στο Ηράκλειο τις δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και να κάτσουμε σε ένα τραπέζι δυστυχώς απορρίφθηκε από ανθρώπους της ίδιας της συμμαχίας της αντιπολίτευσης».

Η ελπίδα για διοίκηση κοινής αποδοχής πιστεύετε ότι χάθηκε μετά την ανακήρυξη του κ. Γραμμένου σαν υποψηφίου.

«Θεωρώ πώς όχι, θέλουμε περίπου δυο μήνες μέχρι τις εκλογές της ΕΠΟ και θα ήταν ευχής έργο έστω και την τελευταία στιγμή όλοι οι φορείς να κάτσουν σε ένα τραπέζι. Εγώ δεν σταμάτησα και δε θα σταματήσω ούτε τώρα να προσπαθώ για συναίνεση. Εδώ θέλω να τονίσω ότι προς τιμήν του ο κύριος Γραμμένος ήταν από τους πρωτεργάτες που εδώ και μήνες κάνουν προσπάθεια για λύσης κοινής αποδοχής, αδιαφορώντας αν είναι ή δεν είναι πρόεδρος».

Διαβάσαμε ότι είχατε συνάντηση με το κύριο Σαββίδη και τον κύριο Μελισσανίδη πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη. Αλήθεια, ποιές εντυπώσεις σας άφησαν;

«Με τον κύριο Μελισσανίδη δε μπόρεσαν να μιλήσω εκτεταμένα και έτσι δε μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Όσον αφορά τον κύριο Σαββίδη, πράγματι είχα την τύχη να συναντηθώ και να μιλήσω μαζί του. Ειλικρινά θα έλεγα ότι με εντυπωσίασε ο τρόπος του και το όραμα που έχει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι τυχερό το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα ο ΠΑΟΚ που έχει έναν τέτοιο άνθρωπο και σοβαρό επιχειρηματία στις τάξεις του. Επίσης, θέλω να τονίσω ότι ήταν αυτός που επέμενε για μια Ε.Π.Ο ανεξαρτήτως χρωμάτων και τάσεων».

Τι έχετε να σχολιάσετε για τις εκλογές Ε.Π.Σ Χανίων; Αλλαγή σκυτάλης μετά από τρεις δεκαετίες περίπου…

«Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Βούρβαχης ήταν ένας έμπειρος παράγοντας που σίγουρα είχε προσφέρει στο χανιώτικο ποδόσφαιρο. Τον Στέλιο Βαρουξάκη είχα την τιμή και την τύχη να τον γνωρίσω πριν αρκετά χρόνια, από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τον θεωρώ από τους κορυφαίους, αν όχι τον κορυφαίο παράγοντα στο νησί μας. Όμως, δεν θα σταθώ στο αποτέλεσμα των εκλογών της Ε.Π.Σ Χανίων. Αυτό που με απογοήτευσε, με προβλημάτισε είναι οι "εισαγόμενοι φουσκωτοί" που δυστυχώς για άλλη μια φορά έκλεψαν την παράσταση σε μια δημοκρατική ποδοσφαιρική διαδικασία. Ευτυχώς που ήταν εκεί μια ισχυρή προσωπικότητα, ο Μανόλης Κονταρός και μεολάβησε ώστε να αποφευχθούν σοβαρά επεισόδια, τα οποίαδεν τ. Όταν βλέπουμε αυτά τα αίσχη σε εκλογές ενώσεων, όπως στα Χανιά, τη Ζάκυνθο και την Ανατολική Αττική, φανταστείτε τι μπορεί να ζήσουμε στις εκλογές της ομοσπονδίας».

Πως είδατε την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού να βάλει ξαφνικά STOP στη Σούπερ Λίγκα;

«Αρχικά πρέπει να τονίσουμε ότι ο κύριος Κοντονής είναι από τους λίγους υφυπουργούς αθλητισμού που προσπαθούν να βοηθήσουν και να αλλάξουν κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ότι έχει καλές προθέσεις. Εδώ όμως νομίζω ότι κάπου και ο ίδιος έχει χάσει τον έλεγχο και τα όρια, ή πολύ πιθανός οι σύμβουλοί του να τον συμβουλεύουν λάθος. Δεν είναι δυνατό να σταματάει την κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα στην χώρα επειδή κάποιοι παρανομούν. Και στους δρόμους υπάρχουν οδηγοί που περνούν τα φανάρια με κόκκινο ή που δε φορούν ζώνη, όμως δε βγήκε ποτέ ο αντίστοιχος υπουργός να καταργήσει τα αυτοκίνητα. Θέλω να πιστεύω ότι και ο κύριος Κοντονής θα ήταν δίπλα μας σε μια πιθανή οικουμενική διοίκηση».

Και κλείνοντας με την τελευταία ερώτηση. Βλέπετε ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό αύριο;

«Με αυτές τις συνθήκες δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Όσο κι αν πιστεύω στις δυνατότητες του κυρίου Γραμμένου και σε αρκετά παλιά και νέα στελέχη που υπάρχουν δίπλα του, δυστυχώς είμαι πολύ συγκρατημένος. Άλλωστε πάντα έλεγα ότι δεν είναι μόνο θέμα αλλαγής προσώπων. Είναι θέμα αρχών, θεσμών και νοοτροπίας των μεγάλων που πιθανότατα να μην αφήσουν την νέα ηγεσία να λειτουργήσει και να πετύχει τους στόχους της. Φοβάμαι με λίγα λόγια να μην έχουμε χαλίφη στη θέση του χαλίφη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News