Ειδήσεις

Γιάννης Κουράκης: Δώσαμε μάχη για τον Κούλε

«Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα, που το χαίρονται και το καμαρώνουν οι Ηρακλειώτες, οι Κρητικοί αλλά και όλοι οι επισκέπτες».

«Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα, που το χαίρονται και το καμαρώνουν οι Ηρακλειώτες, οι Κρητικοί αλλά και όλοι οι επισκέπτες», απευθύνει με ανοιχτή επιστολή της, αναφορικά με το έργο του Κούλε, η δημοτική παράταξη "Ηράκλειο, Ανοιχτοί Ορίζοντες", με την υπογραφή του επικεφαλής και πρώην δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για το μεγάλο αγώνα της προηγούμενης δημοτικής Αρχής και της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, για να φτάσουμε στο σημερινό εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικότερα, η επιστολή έχει ως εξής: «Άνοιξε τις πύλες του για τους Ηρακλειώτες και ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία του Μεγάλου Κάστρου. Ο ιστορικός Κούλες, διαχρονικός "φύλακας" του λιμανιού και της πόλης.

Με την ευκαιρία αυτή, θυμόμαστε την προσπάθεια και τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και ιδιαίτερα με τη γενική γραμματέα κ. Λίνα Μενδώνη, για να ενταχθεί σε πρόγραμμα και να ξεκινήσει η αναστήλωση του μνημείου.

Απαιτήθηκαν έξι χρόνια συνεχούς σκληρής δουλειάς των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού, της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και ιδιαίτερα της προϊσταμένης κ. Βασιλικής Συθιακάκη, αλλά και του τότε προέδρου της Επιτροπής Ανάδειξης Οχυρώσεων Κρήτης κ. Μιχάλη Ανδριανάκη, για να επιτευχθεί το σημερινό αποτέλεσμα.

Ένα έργο εντυπωσιακής "ανακαίνισης" μνημείου, που επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως, όταν υπάρχει όραμα, συνεργασία και κατανόηση ανάμεσα στο "κέντρο" και τις τοπικές κοινωνίες, μπορούν να γίνουν "θαύματα", ιδιαίτερα στον τομέα του Πολιτισμού, που ο τόπος μας, ως διεθνής τουριστικός προορισμός, έχει απόλυτη ανάγκη.

Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν διαθέτει τη μοναδική πολιτιστική προίκα του συγκροτήματος των ενετικών τειχών, που ο Δήμος, εδώ και χρόνια, με σκληρές προσπάθειες - και υψηλό κόστος - αναδεικνύει και αξιοποιεί συνεχώς.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα, που το χαίρονται και το καμαρώνουν οι Ηρακλειώτες, οι Κρητικοί αλλά και όλοι οι επισκέπτες».

Σχόλια