default-image

Η Κρήτη διαθέτει τα δικά της αφροδισιακά

Κρήτη
Η Κρήτη διαθέτει τα δικά της αφροδισιακά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άτυχοι οι άντρες, καθώς είναι εκείνοι που δεν μπορούν με τίποτα να... κρυφτούν αν έχουν πρόβλημα στην ερωτική τους ζωή, άτυχοι και οι Κρητικοί, αφού στην πραγματικότητα, παρά τις δοξασίες και τα παραδοσιακά γιατροσόφια, η φύση του νησιού μας δε μας έχει προικίσει με ισχυρά αφροδισιακά. Με εξαίρεση ίσως το κόκκινο κρασί, που θεωρείται σε αυτές τις περιπτώσεις ιδανικό όχι μόνο για την απαραίτητη ατμόσφαιρα, αλλά και για την ερωτική επιθυμία. Φυσικά στις σωστές αναλογίες.

Αυτά είναι τα κακά νέα. Τα καλά είναι ότι υπάρχουν λύσεις και όχι απαραίτητα χημικές και βεβαίως το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άντρες καταφέρνουν να σπάσουν το κοινωνικό ταμπού και ειδικά σε μικρές κοινωνίες, όπως η δική μας, που τους φέρνει σε δύσκολη θέση, και να μιλήσουν για το πρόβλημά τους, αναζητώντας βοήθεια. Τα πράγματα έχουν πια αλλάξει και παρά το γεγονός ότι η κρίση έχει αφήσει τα σημάδια της και στην ερωτική επιθυμία, οι συνέπειες της νέας πραγματικότητας δεν είναι τόσο... αδυσώπητες πάνω στο σεξ.

Την άποψη αυτή διατυπώνει στην εφημερίδα "Ν.Κ." η φαρμακοποιός κ. Μαρία-Ναταλία Αγγελιδάκη, η οποία βλέπει βελτίωση αντί για επιδείνωση στα ερωτικά των Κρητικών. Η εξήγηση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς στοχεύει εκεί που "πονάνε" όλες οι μικρές κοινωνίες: στα ταμπού. Σύμφωνα με την κ. Αγγελιδάκη, όσο περνάει ο καιρός οι άνθρωποι ενημερώνονται καλύτερα και περισσότερο και αποκτούν περισσότερο θάρρος να συζητήσουν το πρόβλημά τους με το γιατρό ή το φαρμακοποιό τους. Και όταν κυρίως οι άντρες μιλάνε γι' αυτό, τότε εκείνο κάνει πιο έντονη, όπως είναι φυσικό, την εμφάνισή του.

Καταρρέουν ένα μετά το άλλο τα ταμπού

Τα προβλήματα αυτά ήταν υπαρκτά και στο παρελθόν, απλά τώρα βγαίνουν στο προσκήνιο, γιατί καταρρέουν ένα μετά το άλλο τα ταμπού, ειδικά εκείνο της δυσκολίας στη στύση, που οι άντρες τα έκρυβαν επιμελώς κάτω από το... στρώμα, φοβούμενοι μη "λαβωθούν" η υπερηφάνεια και ο ανδρισμός τους! Ειδικά όσον αφορά στους άντρες, η εικόνα έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια, με τη διαδικασία να ξεκινάει από μια φιλική συζήτηση με τους ειδικούς, και να συνεχίζεται με την επιλογή της αντίστοιχης θεραπευτικής αγωγής με κάποιο φυτικό προϊόν και, αν χρειαστεί στην πορεία, με κάτι χημικό, δηλαδή φαρμακευτικό.

Ο κόσμος πάντως, ειδικά όσον αφορά στο σεξ, δεν τσιγκουνεύεται, όπως μας εξήγησε η κ. Αγγελιδάκη, μη επιλέγοντας τα φτηνά αλλά τα καλά.

Όσον αφορά στη φύση, τουλάχιστον για την Κρήτη δεν υπάρχει κάποιο «μαγικό φυτό» του έρωτα, αλλά αρκετά που δρουν βοηθητικά, μαζί βεβαίως με τη σωστή και υγιεινή διατροφή, τη γυμναστική και την αποφυγή κατά το δυνατόν του στρες, το οποίο αποτελεί ένα από τα βασικότερα ανασταλτικά για την ερωτική επιθυμία και την ερωτική πράξη. Η διαφορά με τα φυτικά και τα χημικά σκευάσματα είναι, σύμφωνα με την κ. Αγγελιδάκη, ότι τα μεν πρώτα χρειάζονται συστηματική προσπάθεια ώστε να είναι αποτελεσματικά, ενώ τα χημικά προκαλούν αμέσως αγγειοδιαστολή και άρα σωστή στύση.

Τα αφροδισιακά της Κρήτης

Στο νησί μας υπάρχουν πάντως αρκετά φυτά, τα οποία είναι περισσότερο αφροδισιακά και μιμούνται τις φερορμόνες, τις ουσίες που εκκρίνονται από το σώμα μας, κυρίως μαζί με τον ιδρώτα ή από τα γεννητικά όργανα, και προκαλούν την ερωτική έλξη. Φυσικά βοηθητικά για το καλό σεξ λειτουργούν και εκείνες οι ουσίες που προκαλούν διέγερση του νευρικού συστήματος, όπως η καφεΐνη ή η ταυρίνη, ακόμα και η σοκολάτα, που λειτουργούν αυξάνοντας την ενέργεια και άρα την απόδοση στην ερωτική πράξη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κόσμος σε μεγάλο ποσοστό επιλέγει φυτικά προϊόντα για να ενισχύσει την ερωτική του διάθεση και φυσικά τις επιδόσεις στο σεξ!

Ρεπορτάζ : Σταύρος Μουντουφάρης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News