default-image

Το Ρίο αποχαιρέτησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες (photos)

Σπορ
Το Ρίο αποχαιρέτησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια πανδαισία χρωμάτων και πυροτεχνημάτων αλλά και μέσα σε καταρρακτώδη βροχή (!), η Βραζιλία και το Ρίο αποχαιρέτησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, με την τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο Μαρακανά.

Παράλληλα παραδόθηκε η ολυμπιακή σημαία στο Τόκιο, καθώς οι Ιάπωνες είναι αυτοί που αναλαμβάνουν να διοργανώσουν σε τέσσερα χρόνια τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες  του 2020.

Ξεχωριστή παρουσία για τα ελληνικά χρώματα είχε η τελετή λήξης, με την Κατερίνα Στεφανίδη, την χρυσή Ολυμπιονίκη του άλματος επί κοντώ, να εισέρχεται ως σημαιοφόρος της Ελλάδας στο Μαρακανά. Για την Ελλάδα των έξι μεταλλίων, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο άφησαν μια όμορφη γεύση και είναι σίγουρο ότι πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες παρουσίες στην ιστορία για τον ελληνικό αθλητισμό...

Στην τελετή λήξης πήραν μέρος δεκάδες καλλιτέχνες και διασημότητες της Βραζιλίας ενώ δεν θα μπορούσαν να λείψουν στοιχεία και από το καρναβάλι, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Ρίο.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, τόνισε τα εξής στην αποχαιρετιστήρια ομιλία για το Ρίο 2016: "Τις τελευταίες 16 ημέρες η Βραζιλία φιλοξένησε τους Αγώνες σε μία δύσκολη περίοδο. Αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν μια γιορτή της διαφορετικότητας. Δημιούργησαν ενότητα πάνω σε αυτή τη διαφορετικότητα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Οργανωτική Επιτροπή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς τους αθλητές που δείξατε σε όλο τον κόσμο πως είναι να αγωνίζεστε κάτω από το ευ αγωνίζεσθε και στείλατε ένα μήνυμα ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα των προσφύγων που ενέπνευσε όλους μας. Θα είμαστε κοντά σας και μετά τους αγώνες".

Να τονίσουμε ότι η φλόγα έσβησε με τη βοήθεια τεχνητής βροχής, αν και όπως προαναφέραμε, η βροχή ήταν ασταμάτητη κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News