Ειδήσεις

Μυστήριο με την 3ωρη εξαφάνιση του χειριστή του ταχύπλοου

Απαντήσεις στα σκοτεινά σημεία της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα καλούνται να δώσουν οι δικαστικές Αρχές. Με τα σενάρια να φουντώνουν για το τι πραγματικά συνέβη, οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν να φωτιστούν οι τρεις ώρες που μεσολάβησαν από τη σύγκρουση των δύο σκαφών μέχρι τη σύλληψη του Θρασύβουλου Λυκουρέζου.

Σύμφωνα με τη Real News και όπως προκύπτει από την κατάθεση του Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο Λιμεναρχείο του νησιού, πέντε πρόσωπα - κλειδιά γνωρίζουν λεπτομέρειες για την τραγωδία, αφού βοήθησαν διαδοχικά τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο να βγουν στη στεριά και τον χειριστή να φτάσει με αυτοκίνητο μέχρι τη λιμενική Αρχή.

Δεν προσήχθησαν να καταθέσουν

Τα πέντε αυτά πρόσωπα, ωστόσο, δεν προσήχθησαν να καταθέσουν, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του Σάκη Κατιφέ και της 5χρονης κόρης του, που χάθηκαν στο δυστύχημα.

Μέσω του δικηγόρου τους, Σπύρου Βλάσση, ζητούν να κληθούν για να καταθέσουν, φωτίζοντας έτσι το μυστηριώδες τρίωρο. «Πέντε άνθρωποι είναι συνένοχοι στη συγκάλυψη ενός εγκλήματος και οι άνθρωποι αυτοί δεν προσήχθησαν. Όταν παίρνεις τους αυτουργούς από τον τόπο ενός εγκλήματος δεν έχεις συμμετοχή; Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους αναζήτησε κανείς. Εκ μέρους της οικογένειας των θυμάτων καταθέτουμε αίτημα στην Εισαγγελία ώστε να κληθούν να καταθέσουν», λέει ο κ. Βλάσσης.

Τι αναφέρει στην αρχική του κατάθεση ο Θρ. Λυκουρέζος

Στην αρχική του κατάθεση ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος αναφέρει ονομαστικά τέσσερα πρόσωπα που τον βοήθησαν, ενώ κάνει λόγο και για ένα πέμπτο άτομο το οποίο δεν κατονομάζει.

«Αμέσως μετά το συμβάν τηλεφώνησα με το κινητό μου στον γνωστό μου Π.Γ. στην Αίγινα και του ζήτησα να σπεύσει προς βοήθειά μου". Το συγκεκριμένο άτομο έσπευσε κοντά του, όπως περιγράφει, με φουσκωτό στο οποίο επέβαινε και ο Α.Μ., ο οποίος παρέλαβε τους τρεις άλλους ηλικιωμένους από το ταχύπλοο, για να τους μεταφέρει στο λιμάνι και ο Π.Γ. έμεινε μαζί του στο τσακισμένο σκάφος που έμπαζε νερά. Παράλληλα, ο Π.Γ. επικοινώνησε με άλλον γνωστό τους, τον Λ.Ν., συνταξιούχο πλοίαρχο "ο οποίος επέβαινε σε φιλικό σκάφος που ήταν αγκυροβολημένο στο Αγκίστρι και ανέφερε ότι το "ΝΤΟΥΕΝΤΕ" κινδύνευε να βυθιστεί", λέει ο 77χρονος και προσθέτει: "Τότε ο Λ. Έστειλε για βοήθεια το βοηθητικό σκάφος (σ.σ. Tender) του σκάφους στο οποίο επέβαινε ("ΝΤΟΥΕΝΤΕ ΙΙ" υπό σημαία Παναμά).

Ο Α.Μ. Επέστρεψε στο μεταξύ με το φουσκωτό και ρυμούλκησε το ταχύπλοο στο λιμάνι ενώ έφτασε και το tender του "ΝΤΟΥΕΝΤΕ ΙΙ" με χειριστή κάποιο πρόσωπο που προσφέρθηκε να με μεταφέρει στο λιμάνι της Αίγινας προκειμένου να μεταβώ στο λιμενικό κατάστημα", περιγράφει ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος συνεχίζοντας: "Επειδή ο Μ. Με διαβεβαίωσε ότι θα έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι του για να σώσει το "ΝΤΟΥΕΝΤΕ", δέχθηκα να επιβιβαστώ στο φουσκωτό που προσφερόταν για τη μεταφορά μου. Στη διαδρομή όμως προς Αίγινα αισθάνθηκα ισχυρούς πόνους στη μέση μου, που δεν μου επέτρεπαν να συνεχίσω με το φουσκωτό. Ο χειριστής του, τότε, μετά από δικό μου αίτημα, με αποβίβασε στη θέση Φάρος".

Μετά όπως λέει τηλεφώνησε ξανά στον Λ.Ν., ο οποίος έστειλε τη σύζυγό του για να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό της στο Λιμεναρχείο. Εκτός από τις καταθέσεις των 5 προσώπων που συμμετείχαν στην περιπετειώδη διαδρομή του 77χρονου, ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων, Σπ. Βλάσσης, ζητεί και άρση του απορρήτου των επικοινωνιών προκειμένου να διαλευκανθεί με ποιους ήρθαν σε επαφή οι επιβαίνοντες στο μοιραίο ταχύπλοο το επίμαχο διάστημα.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Το κατηγορητήριο είναι βαρύ για τον 77χρονο συνταξιούχο έμπορο, καθώς σε αυτό αναφέρεται ότι το σκάφος του έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με συνέπεια να εμβολίσει τη βάρκα με τους τουρίστες, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς κατά συρροή.

"Οδηγώντας το προαναφερόμενο σκάφος αφενός με υπερβολική ταχύτητα για τις επικρατούσες συνθήκες στην περιοχή και δη την πυκνότητα της θαλάσσιας κυκλοφορίας ενόψει του θέρους και της εορτής του Δεκαπενταύγουστου, αφετέρου επιχειρώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αποδεχόμενος ότι διαταράσσεις τοιουτοτρόπως την ασφάλεια της υδάτινης συγκοινωνίας και τη συνέπεια αυτής (της διατάραξης) δυνατότητα προκλήσεως κινδύνου σε άνθρωπο, επέπεσες λόγω της υπερβολικής ταχύτητας που ανέπτυξες με το ανωτέρο σκάφος στο μέσο περίπου της δεξιάς πλευράς του πλοίου με όνομα "ΕΓ-Τ/Ρ ΑΝΤΩΝΙΑ" στο οποίο επέβαιναν 24 άτομα. Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης επήλθε η βύθιση του πλοίου, οι επιβαίνοντες σε αυτό έπεσαν στη θάλασσα και επήλθε ο θάνατος των τεσσάρων, ενώ προκλήθηκαν σωματικές βλάβες σε τουλάχιστον πέντε εκ των επιβαινόντων", αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Από την πλευρά του ο 77χρονος, στο απολογητικό του υπόμνημα, υποστηρίζει ότι δεν έτρεχε και επιρρίπτει την ευθύνη στον αδικοχαμένο καπετάνιο του "Αντωνία", καθώς όπως ισχυρίζεται βρισκόταν αριστερά της δικής του πορείας, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει τις "θυελλώδεις" αντιδράσεις των συγγενών του νεκρού χειριστή, που κατηγορούν τον 77χρονο πως προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη της τραγωδίας στον δικό τους άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή.

Πηγή: news247.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια