default-image

Ο καρκίνος δεν τη "σταμάτησε" στο Ρίο

Σπορ
Ο καρκίνος δεν τη "σταμάτησε" στο Ρίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυνατές συγκινήσεις έχει προσφέρει ακόμα μια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς πολλές ήταν οι άγνωστες ιστορίες αθλητών που ήρθαν στην επιφάνεια, για άλλη μια φορά.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που συγκίνησαν κόσμο, είτε με το «σκοτεινό» παρελθόν τους, είτε με τις δυσκολίες που πέρασαν, είτε με μια κίνηση που θα έκαναν κατά τη διάρκεια του θεσμού.

Αυτή τη φορά, το μεγαλείο ψυχής της Φαμπιέν Σεν Λουί είναι αυτό που διδάσκει άπαντες να μην εγκαταλείπουν το όνειρό τους.

Η 28χρονη αθλήτρια πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου, στους σιελογόνους αδένες, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Φαμπιέν διαγνώστηκε με την επάρατη νόσο τον περασμένο Δεκέμβριο του 2015 και από τον Απρίλιο έχει ξεκινήσει να μάχεται ενάντια της.

Η ίδια, όμως, δε το έβαλε κάτω. Βρήκε τη δύναμη και πήρε μέρος στο τρίαθλο! Μπορεί να μη κατάφερε να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο και να μην ολοκλήρωσε τον αγώνα, ωστόσο, η Φαμπιέν είναι μια νικήτρια της ζωής!

Η αθλήτρια από το Μαυρίκιο μίλησε στο BBC για τις χειρουργικές επεμβάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον όγκο της. Στην τελευταία, ειδικά, αντιμετώπισε επιπλοκές, με αποτέλεσμα να παραλύσει το πρόσωπό της για τρεις μήνες.

«Όταν το έμαθα σοκαρίστηκα κι εγώ κι η οικογένειά μου. Έπρεπε να φανούμε δυνατοί, για να επιβιώσουμε από αυτό. Νομίζω τώρα είμαι πιο δυνατή από ποτέ. Παρέλυσα στο πρόσωπο για κάτι μήνες. Δεν μπορούσα να χαμογελάσω... Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ντρεπόμουν, αλλά είχα την υποστήριξη της οικογένειάς μου, των φίλων μου, του αγοριού μου, του προπονητή μου. Αυτός, πιστεύω, ήταν και ο λόγος που επιβίωσα», είπε.

Στην ερώτηση γιατί είναι στο Ρίο, αντί να βρίσκεται σπίτι της, προκειμένου να ξεκουραστεί, την πήραν τα δάκρυα. «Είμαι εδώ, γιατί αγαπώ το άθλημά μου. Προκρίθηκα για να είμαι εδώ. Έκανα θυσίες για χρόνια. Είναι και το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους: Δεν έχει σημασία αν είμαστε άρρωστοι ή αν έχουμε κάτι. Έχουμε χρέος να παλεύουμε μέχρι το τέλος!», αναφέρει με ένα αισιόδοξο χαμόγελο, αφήνοντας πίσω τη στεναχώρια.

Πηγή: www.sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News