default-image

Στην κορυφή η Κίνα στο βόλεϊ γυναικών

Σπορ
Στην κορυφή η Κίνα στο βόλεϊ γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο γυναικείο τουρνουά βόλεϊ των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το ασιατικό συγκρότημα νίκησε 3-1 τη Σερβία στον τελικό της διοργάνωσης και ανέβηκε για τρίτη φορά στην Ιστορία του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά το 1984 και το 2004. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το "παρθενικό" Ολυμπιακό μετάλλιο για τη Σερβία στο γυναικείο βόλεϊ.

Η Σερβία πήρε το πρώτο σετ με όπλο το καλό σερβίς και την αποτελεσματικότητα στην επίθεση, αλλά από τη στιγμή που το μπλοκ της Κίνας άρχισε να δουλεύει, όλα ανατράπηκαν. Οι Κινέζες βελτίωσαν πολύ την υποδοχή τους και την άμυνα, με αποτέλεσμα να έχουν πολλές δεύτερες επιθέσεις και να πάρουν το δεύτερο σετ.

Το τρίτο σετ κατέληξε πολύ πιο εύκολα απ ότι περίμενε κανείς στην πλευρά της Κίνας, η οποία προηγήθηκε με +8 (19-11), πριν δει τη Σερβία να πλησιάζει στον πόντο (23-22). Τη στιγμή που έπρεπε όμως, το μπλοκ έκανε τη δουλειά του, για να έρθει το 25-22.

Όσο για το τέταρτο σετ; Οι ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, πριν η Κίνα "πατήσει το γκάζι" και πάρει ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος.

Τα σετ: 19-25, 25-17, 25-22, 25-23.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News