default-image

Η Βραζιλία κατέκτησε το ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου

Αθλητισμός
Η Βραζιλία κατέκτησε το ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το Νεϊμάρ ηγέτη, η Βραζιλία νίκησε 5-4 τη Γερμανία στα πέναλτι (κ.α., παρατ. 1-1) στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου του Ρίο και κατέκτησε την πρώτη θέση στη διοργάνωση! Μάλιστα αυτό έγινε μέσα την έδρα της, όπου έχασε δύο φορές ως διοργανώτρια το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950 και το 2014, «»σπάζοντας» τη σχετική «κατάρα» που την «κυνηγούσε» και "ξεπλένοντας" την ντροπή του 1-7 από τα "πάντσερ" στα ημιτελικά πριν δύο χρόνια...

Ο Νεϊμάρ ήταν ουσιαστικά ο πρωταγωνιστής της για τη «σελεσάο», αφού ευστόχησε στο νικηφόρο πέναλτι και είχε ανοίξει το σκορ με απευθειας φάουλ (εκπληκτική εκτέλεση) στο 17'. Για τη Γερμανία, είχε ισοφαρίσει ο Μέγερ στο 59΄με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Πάντως, οι παίκτες του Ροτζέριο Μιχάλε ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και, εκτός της φάσης του δοκαριού των Γερμανών στο πρώτο ημίχρονο, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους αντιπάλους τους. Αντίθετα, πίεσαν, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες στην εστία του Χορν και δικαιώθηκαν στην απόκρουση του Ουέβερτον στην εκτέλεση του Πέντερσεν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News