default-image

"Βουλιάζει" η τουριστική Κρήτη ακόμα και μετά τον 15Αύγουστο

Κρήτη
"Βουλιάζει" η τουριστική Κρήτη ακόμα και μετά τον 15Αύγουστο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη έντονη είναι η παρουσία των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου ή έστω πια η φετινή τουριστική περίοδος από άποψη κίνησης θυμίζει κάτι από τις παλαιότερες που το να περάσει η 15η Αυγούστου δε σήμαινε αναγκαστικά ότι θα μειωθεί και η τουριστική κίνηση. Έτσι λοιπόν, σε Πλατανιά, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Χερσόνησο ακόμη επικρατεί το αδιαχώρητο, ενώ στις πιο ήρεμες περιοχές, τουριστικά, του νότου και στα αστικά κέντρα του Λασιθίου, όπου η εποχικότητα του τουρισμού είναι πιο έντονη, έχει μειωθεί το τουριστικό ρεύμα.

Τα αεροδρόμια και λιμάνια του νησιού σε Χανιά και Ηράκλειο δουλεύουν στο κόκκινο για να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες φέτος αφίξεις και αναχωρήσεις. Μάλιστα στο λιμάνι της Σούδας, εκτός από τα αυξημένα δρομολόγια της τακτικής σύνδεσης με τον Πειραιά, εκτάκτως έχουν δέσει και παραπάνω κρουαζιερόπλοια. Παρόμοιο το σκηνικό και στο λιμάνι του Ηρακλείου με τις ναυτιλιακές εταιρείες να έχουν επιστρατεύσει και ημερήσια δρομολόγια για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Στο Ρέθυμνο μπορεί να μην υπάρχει σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά, έχουν αυξηθεί όμως τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ από Σητεία προς Δωδεκάνησα και από Καστέλι Κισσάμου προς Κύθηρα και Πελοπόννησο εκδράμουν πιο οικονομικά και για λίγες μέρες οι Κρητικοί. 

Στο φουλ δουλεύει και το αεροδρόμιο Ηρακλείου εξυπηρετώντας τα αυξημένα τακτικά δρομολόγια μαζί με τις πτήσεις τσάρτερ από και προς το εξωτερικό που αβγατίζουν την τελευταία στιγμή, όπως και οι κρατήσεις με το προσωπικό να προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της επιβατικής κίνησης σε συνθήκες κάτω των ευρωπαϊκών προτύπων. Οι εικόνες ντροπής ανήκουν στο παρελθόν για το αεροδρόμιο Χανίων, αφού η επέκτασή του, το κατέστησε ικανό να τα βγάζει πέρα στον υψηλό φόρτο εργασίας μιας και τα Χανιά παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις και του εσωτερικού τουρισμού, ενώ το νέο αεροδρόμιο - στολίδι της Σητείας παραμένει αναξιοποίητο, αφού λίγο τονώθηκε η κίνησή του από τους ετεροδημότες που έσπευσαν να επισκεφθούν τις ιδιαίτερές τους πατρίδες στα ανατολικά του νησιού και δεν υπάρχει γενικότερη αξιοποίησή του σε σταθερή βάση, καθώς το οδικό δίκτυο της περιοχής είναι απαγορευτικό.

Σε επιφυλακή και η τροχαία με ένταση των μέτρων προφύλαξης, τόσο στον ΒΟΑΚ όσο και στο επαρχιακό δίκτυο καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας για την ασφαλή διέλευση των υπερδιπλάσιων οχημάτων που κινούνται αυτές τις μέρες ανά την Κρήτη, συνιστώντας υπομονή και προσοχή στους οδηγούς, ενώ τα βράδια στις αστικές και τουριστικές περιοχές, δεν λείπουν και οι έλεγχοι κατανάλωσης αλκοόλ.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News