default-image

Μυλοπόταμος:Θέσεις εργασίας, ανάπτυξη σε Ψηλορείτη-Ελεύθερνα

Κρήτη
Μυλοπόταμος:Θέσεις εργασίας, ανάπτυξη σε Ψηλορείτη-Ελεύθερνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μουσείο αρχαιολογικού χώρου Ελεύθερνας ήταν μόνο η αρχή. Στο 31ο αναπτυξιακό συνέδριο Μυλοποταμιτών, αναδείχθηκε η ευκαιρία του συνόλου της περιοχής να αναδειχθεί και να αναπτυχθεί σε συνάρτηση με το φυσικό κάλλος του γεωπάρκου Ψηλορείτη, όπου είναι ενταγμένη, όπως και μέσω του τεράστιου αρχαιολογικού πλούτου που φιλοξενεί. Στις εργασίες του συνεδρίου το παρών έδωσε και ο Υπουργός Υγείας, βουλευτής Ρεθύμνου, Ανδρέας Ξανθός.

Τις προσπάθειες της κοινωνίας των πολιτών για το καλό του τόπου χαιρέτισε από την Αρχαία Ελεύθερνα και το 31ο αναπτυξιακό συνέδριο Μυλοποταμιτών, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, να τονίζει τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για τον συντονισμό των δράσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους πολιτιστικούς και αναπτυξιακούς φορείς για τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Φέτος, ως πιο καθαρό χωριό του Μυλοποτάμου, βραβεύθηκε η Ελεύθερνα, ακολούθησαν τα Αγρίδια και ο Ορθές, ενώ παράλληλα ο Μυλοποταμίτης Γιώργος Σιγανός που διαπρέπει επιχειρηματικά στο εξωτερικό, συνέχισε τη δωρεά του ύψους 2.000 ευρώ ανά σχολείο κατ' έτος, στα 22 δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Ο πρόεδρος του πανελλήνιας πολιτιστικής ένωσης Μυλοποταμιτών, Σπύρος Φακιδάρης, αισιοδοξεί ότι θα τονωθεί η απασχόληση της περιοχής χάρη στο νέο μουσείο, με τον Ανδρέα Ξανθό να θεωρεί ότι η χώρα έχει μπει σε τροχιά εξόδου από την κρίση με τρόπο βιώσιμο οικονομικά και κοινωνικά, ενώ υπογράμμισε τη σημασία λήψης μέτρων με κοινωνικό πρόσημο τώρα και όχι αναμένοντας πρώτα την ανάπτυξη.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News