default-image

Κούλες: Μια "ζωντανή" περιήγηση στο ενετικό φρούριο (video)

Κρήτη
Κούλες: Μια "ζωντανή" περιήγηση στο ενετικό φρούριο (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το επιβλητικό φρούριο Rocca a Mare ( Κούλες ),  άνοιξε τις πύλες του, ανημέρα της πανσελήνου με πλήθος κόσμου να σπεύδει να το θαυμάσει από κοντά.

Και ο Νίκος Σαράντος μέσα από ένα μοναδικό βίντεο μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο περνώντας την μεγάλη πύλη , μυρίζοντας το μπαρούτι και ακούγοντας  τους ήχους από τα κανόνια του Κούλε που υπερασπιζόταν την πόλη ( Candia ), το μεγάλο κάστρο, από τους εισβολείς.

Το ταξίδι όμως δεν θα σταματήσει εκεί... Στο βάθος του διαδρόμου είναι τα ευρήματα από τις υποβρύχιες έρευνες που έκανε στην περιοχή του Ηρακλείου το 1976 ο διάσημος ερευνητής των θαλασσών, Σακ Ιβ Κουστώ.

Απολαύστε το video

Τα επίσημα εγκαίνια του μνημείου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ωστόσο στο ενδιάμεσο διάστημα το φρούριο θα είναι προσβάσιμο για το κοινό από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι με ελεύθερη είσοδο. Μετά τις 16 Σεπτεμβρίου το μνημείο θα είναι επισκέψιμο με το προβλεπόμενο εισιτήριο.

Υπενθυμίζεται πως το φρούριο παρέμεινε κλειστό από τα τέλη του 2010 λόγω εργασιών για την αποκατάσταση και την ανάδειξή του. Ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα που θα μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες του Κούλε θα είναι η δυνατότητα να θαυμάσουν για πρώτη φορά τα ναυάγια που ανελκύστηκαν κατά την υποβρύχια έρευνα που διεξήγαγε το 1976 ο θρυλικός Γάλλος πλοίαρχος Ζακ Ιβ Κουστό και το τότε υπουργείο Πολιτισμού και Επιστημών. Και αυτή η δυνατότητα μόνο αμελητέα δεν είναι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News