Ειδήσεις

Αριστούχοι μαθητές βραβεύτηκαν στο Οροπέδιο

Πρόκειται για τη βράβευση 85 μαθητών που αρίστευσαν στα γυμνάσια και τα λύκεια του Τζερμιάδο αλλά και όσων φοιτητών κατάγονται από το Οροπέδιο Λασιθίου και φοιτούν σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Τι κι αν κάποιοι μαθητές με καταγωγή από το Οροπέδιο Λασιθίου αρίστευσαν σε σχολεία εκτός Κρήτης;… Ο τόπος τους δεν τους ξεχνάει ποτέ και εμπράκτως τους ανταμείβει για τους κόπους που κατέβαλλαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Πρόκειται για τη βράβευση 85 μαθητών που αρίστευσαν στα γυμνάσια και τα λύκεια του Τζερμιάδο  αλλά και όσων φοιτητών κατάγονται από το Οροπέδιο Λασιθίου και φοιτούν σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Η μεγαλειώδης συνάντηση, που οργάνωσαν οι Σύλλογοι Λασιθιωτών της χώρας, ο δήμος και η Πνευματική Εστία Οροπεδίου Λασιθίου, χάρισε δυνατές συγκινήσεις τόσο στους ίδιους τους μαθητές όσο και στις οικογένειες τους, αφού η τελετή απονομής των βραβείων είχε και ένα επιπλέον στόχο… την επαφή τους με τις προγονικές ρίζες στο Οροπέδιο.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης, που προλόγισε την εκδήλωση, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στους αριστούχους.

Το κοινό είχε, δε, την ευκαιρία, να απολαύσει στο τέλος της εκδήλωσης το ντοκιμαντέρ της Ελένης Βλάσση, Ένας Θεός Γεννιέται, που γυρίστηκε στην περιοχή του Οροπεδίου και που φέρνει στο φως πτυχές από την ιστορία και τους μύθους της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

Φωτογραφίες: Elidon Frangu

Σχόλια